Coming out-olt az egri szörnykoalíció

Kéz a kézben rontottak be a Városházára balhézni és terrorizálni az önkormányzati dolgozókat.

A Fidesz és a velük összeállt „ellenzéki” képviselők 2022. feburárja óta szavaznak együtt a Közgyűlésben minden lényeges kérdésben, ültetik egymás elhasznált, alkalmatlan és korrupt embereit zsíros állásokba. Ám ezt a perverz politikai nászt eddig kézzel-lábbal tagadták, arról beszélve, hogy pusztán azért voksolnak rendre ugyanúgy, azért vesznek ki együtt százmilliókat az egriek zsebéből, és azért juttatják kulcspozíciókba a haverokat, mert ez az „egri minimum”.

Ma végre teljesen nyíltan felvállalták egymást, világossá téve, hogy a pártpolitikai lózungok paravánja mögött mennyire összeérnek a szálak.

A fideszes (vagy épp most ki tudja, mi?) Bódi Zsolt, Orosz Lászlóné, Csetneki Attila, Kovács Cs. Tamás, Juhász Ádám az „ellenzéki” Mirkóczki Zita, a Mi Hazánk-os Pápai Ákos és az egri MSZP-elnök, Tomaschik Attila (aki informáicóink szerint ehhez nem kérte a tagság felhatalmazását) társaságában hétfőn berontottak a Polgármesteri Hivatalba. A csütörtökön nyilvánosságra hozott, bűncselekmény elkövetésével rögzített hangfelvétel ürügyén érkeztek a Városházára, ahol – korábbi panaszaikat saját maguk cáfolva – akadálytalanul bejuthattak a Hivatal helyiségeibe. Mivel a mindenféle bejelentkezés nélkül érkező kompánia füttyszavára Mirkóczki Ádám nem vágta haptákba magát, hogy fogadja őket, csalódottan balhézni kezdtek, kiragasztottak egy papírcetlt a polgármester irodájának ajtajára, majd eloldalogtak.

(Az Egri Válasz Facebook-élőzését pusztán azért az igen tanulságos jelenetért érdemes megnézni, amikor a 7:05-nél a „független” portál videós munkatársát Bódi Zsolt direktben utasítja, hogy mit kell felvenni.)

A fura performansz valódi célja alighanem az önkormányzati dolgozók megfélemlítése volt, ám igazából egyetlen dolog derült ki most már a Napnál is világosabban:

a Közgyűlés többségét egy értékrendjét, ideológiáját sutba dobó, épp ezért javarészt már saját pártjaikból is kiebrudalt gittegylet alkotja, akik saját politikai túlélésük reménytelenségét látva túszul akarják ejteni a várost, s a lehető legtöbb „váltságdíjat” kipréselni belőle.

„Láthattuk, ahogy tiszavirág életű kanapétolvajt kineveztek ügyvezetőnek, majd az utolsó utáni pillanatig védték a bűnözőt. Láttuk, ahogy semmihez sem értő, végzettség nélküli embereket vettek fel millióhoz közeli fizetésekkel vagy amikor a haverjaik által egy két napja alapított cég számára 600 milliót kiszerveztek a strandról. Emlékezetes volt az is, ahogy egy budapesti magántulajdonos érdekében mutyiztak felhatalmazás nélkül, majd szavaztak az ő érdekében Egerrel szemben. De ne felejtsük azt sem, hogy milyen erővel támadták már számtalanszor az egri tömegközlekedés egyik legnagyobb vívmányát az 1000 forintos éves buszbérletet, s hogy kizárólag közöttük vannak olyanok, akik nem is szavazták meg.

„Nagyon hosszan lehetne még folytatni a sort és nyilván emlékeztetni is fogunk minden egrit arra, hogy ki és mit képviselt, tett és nem tett az elmúlt öt évben. Tanulságos lesz”

– írja hétfői Facebook-bejegyzésében Mirkóczki Ádám.

Ma is nagyot ment a Banánhéj-koalíció!

Tudtam, hogy nem lesz könnyű. Tudtam, hogy lesznek emberek, akik a kezdettől…

Posted by Mirkóczki Ádám on Monday, April 8, 2024

 

Facebook
Email