Tárgyalni sem volt hajlandó a közgyűlési többség az egymilliós bútort eltüntető cégvezető leváltásáról

Mirkóczki Ádám az után kezdeményezte Nagy István visszahívását, hogy a Városfejlesztési Kft-nél két több mint gyanús ügyre derült fény, az egyikben feljelentést is tettek.

A testület keddi rendkívüli ülésén a polgármester hangsúlyozta:

a Közgyűlés maradék tekintélye forog kockán.

Egy olyan embernek, akinek a vezetése alatt ilyen törvénytelenségek történhetnek, nincs helye önkormányzati cég élén. Esküjéhez hű képviselő nem szavazhat másként – szögezte le.

A Közgyűlés többsége végül napirendre sem vette Nagy István leváltását.

A súlyos korrupciós gyanúba keveredett ügyvezető leváltásáról a következő képviselők nem voltak hajlandók még tárgyalni sem:

 • Bódi Zsolt – NEM
 • Juhász Ádám – NEM
 • Dr. Csetneki Attila – NEM
 • Oroján Sándor – NEM
 • Mirkóczki Zita – NEM
 • Császár Zoltán – TARTÓZKODOTT
 • Keresztes Zoltán – TARTÓZKODOTT
 • Kovács Cs. Tamás – TARTÓZKODOTT
 • Lombeczki Gábor – TARTÓZKODOTT

 

Nagy István leváltásának napirendre vételét támogatta:

 

 • Mirkóczki Ádám
 • Farkas Attila
 • Minczér Gábor
 • Földvári Győző
 • Dr. Pápai Ákos

Az eltűnt bútor nyomában

“Egyértelmű és bizonyított bűncselekmény” történt az EVAT-csoporthoz tartozó Városfejlesztési Kft-nél – derült ki Mirkóczki Ádám és Minczér Gábor hétfői sajtótájékoztatóján.

A polgármester ismertette: a múlt év végén az Egri Városfejlesztési Kft. 910.800 forint értékben vásárolt egy új ülőgarnitúrát. Ezzel még önmagában nem is lenne gond, ám

ez a bútor soha nem jutott el a cég székházába.

Nagy István ügyvezető irodájába ugyanis egy szemmel láthatóan használt darab került. A gyanús ellentmondás feloldása végett az önkormányzat egyik munkatársa felkereste a számlát kiállító boltot, ahol megmutatták neki, milyen bútort vásárolt tőlük a cég.

Ez viszont köszönöviszonyban sem volt az ügyvezetői irodában álló igen viseltes garnitúrával, amely egyébként ebben az üzletben nem is kapható.

Az ügyben Farkas Attila alpolgármester szombaton feljelentést tett a rendőrségen. A hatóságokkal való egyeztetés során világossá vált: ami történt, az

“vagyon elleni bűncselekmény, sikkasztás, csalás.”

– mondta el Mirkóczki Ádám.

A Városfejlesztés csaknem egymillióért vett új bútort, ami aztán soha nem jutott el az irodájukba

Folyadékcsere 16 óra alatt, 750 ezerért

Január végén írtunk arról, hogy az Egri Városfejlesztési Kft. szinte rögtön Nagy István kinevezése után, decemberben bérbe vette a felesége autóját,

majd gyorsan el is végeztetett a járművön egy 750 ezer forintos szervízelést, amelyet egyébként lényegében bárhol sokkal kevesebb idő alatt sokkal kevesebb pénzből megcsináltak volna.

750 ezret fizetett ki a Városfejlesztés egy olaj-és hűtővízcseréért, amelyet az ügyvezető felesége autóján végeztek

Bukott MSZP-s jelöltből cégvezető a Fidesz jóvoltából

Akár meg is döbbenhetnénk azon, hogy ezek után a közgyűlési többség miért ragaszkodik ennyire Nagy István személyéhez. Ám ez ismerve az ügyvezető előéletét és kinevezésének körülményeit, közel sem meglepő.

Nagy István ugyanis élő jelképe lehetne az Oroján Sándor vezette Fidesz-frakció és a magukat „ellenzékinek” és „baloldalinak”nevező képviselők rendszerszintű összejátszásának.

Az ügyvezető novemberben került az Egri Városfejlesztési Kft. élére.

Korábban 12 éven át volt az MSZP önkormányzati képviselője, 2010-ben pedig a párt polgármester-jelöltje is volt, de alulmaradt Habis Lászlóval szemben.

2014 októbere és 2016 májusa között ő állt a párt egri szervezetének élén.

Az egykori szocialista politikus tavaly sajátos hátszéllel került vissza a városi közéletbe.

Szeptemberben az EVAT Zrt igazgatótanácsa (melynek tagjait a Fidesz-frakció és a velük együttműködő „ellenzéki” képviselők választották meg a Közgyűlésben februárban) egy elvileg „nyílt pályázat” keretében őt jelölte a Városfejlesztési Kft élére.

A javaslatot természetesen az Oroján Sándor fideszes frakcióvezető és szövetségesei által alkotott közgyűlési többség is jóváhagyta.

Mirkóczki Ádám polgármester azonban vétót emelt a döntés ellen, mivel úgy ítélte meg, hogy Nagy István kinevezése ellentétes a város érdekeivel. Az ügy visszakerült a képviselő-testület elé, amely azonban ismét ugyanazt a határozatot hozta. A ex-szocialista politikus tehát novemberben a cég élére állhatott.

(Fotó: Eger Város Hivatalos Facebook Oldala)

Facebook
Email