Saját emberük sarát kenné másra Jánosi a Városfejlesztés ügyében

A Momentum-elnök a cégnél zajló nyomozás kapcsán hazudott ismét egy méreteset.

Jánosi Zoltán szerdán diadalittasan tette közzé, hogy a rendőrség házkutatást tartott az Egri Városfejlesztési Kft-nél az ő feljelentése nyomán. A nyomozás valós teljesítés nélkül kiállított számlák ügyében zajlik. Ez idáig nagyon helyes is volna, örömmel nyugtázhatnánk, hogy az EVAT Igazgatóságába (IG) fideszes támogatással beejtőernyőzött Momentum-elnök legalább néha teszi a dolgát.

Csakhogy Jánosi ebben ez ügyben sem állta meg, hogy ne tódítson hozzá valami valótlanságot. Állítása szerint ugyanis a feltehetően kamu számlák kiállítása idején Juhász Tamás állt a cég élén, aki ma az önkormányzat Gazdasági Irodáját vezeti.

A megrágalmazott tisztviselő közleményében azonban azt írja: cégvezetése alatt a Városfejlesztés „egyetlen forintot sem fizetett ki a megfelelő szerződések és teljesítésigazolások hiányában”. Hozzáteszi: „Ugyanezt természetesen az EVAT Zrt. munkatársai is meg tudják tenni ha akarják, hiszen a cég könyvelését az EVAT végzi, amely tény szintén elkerülte Jánosi Zoltán figyelmét”

A Momemtum-elnök azonban aligha csupán figyelmetlen volt, hiszen a közleményből kiderül:

Az általa említett kamu számlák és bűncselekmény gyanús esetek „sajtóinformációk szerint” éppen a Juhász leváltása után kinevezett ügyvezetőhöz, Nagy Istvánhoz köthetők, akit viszont éppen Jánosi és az EVAT IG-ben ülő társai nevezték ki a Városfejlesztés élére

Nagy ügyvezetői pályafutása egyébként – számos gyanús eset napvilágra kerülése után – éppen egy másik, országos botrányt keltő korrupciós ügy, a „kanapéügy” miatt sikerült rövidre.

Gyanúsítás miatt mondhatott le a Városfejlesztés egymilliós bútort eltüntető vezetője

 

Jánosi tehát meglehetősen kellemetlen helyzetbe kerülhetett, miután kiderült, hogy az általa eldobott bumeráng hozzá szállt vissza, a feljelentése nyomán induló nyomozás a saját embere felelősségét mutatja ki.

Így aztán feltehetően megpróbált előre szaladni, és valaki másra kenni a bűncselekmény-gyanús ügyeket.

Az egri Momentum-elnök az elmúlt hetekben valóságos ámokfutásba kezdett a nyilvánosságban és egy párhuzamos valóságból kiabálja át egyre zavarosabb állításait és összeesküvés-elméleteit.

Ilyen a világon nincs: először javasolta, most megvétózná a Városgondozás új vezetőjét a Momentum-elnök

 

Jánosi a polgármesteri széket is kinézte magának, így tavasszal talán kiderül, hányan veszik még komolyan a városban.

Facebook
Email