Gyanúsítás miatt mondhatott le a Városfejlesztés egymilliós bútort eltüntető vezetője

Nagy István azonnali hatállyal távozik a cég éléről. Döntését a „politikai támadásokkal” magyarázza, ám lapunk úgy tudja, a rendőrségi eljárás fejleményei állhatnak a döntés mögött.

„Az elmúlt napokban a városvezetés részéről olyan támadássorozat indult személyem, mint az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ellen, amely példa nélküli a cég történetében.

írja az EgerInfo szerint Nagy István, aki a holnapi nappal nyújtja be lemondását.

A több súlyosan korrupciógyanús ügybe keveredő ügyvezető azt írja, „szomorúan látja be”, hogy „„jelenlegi kiélezett politikai helyzetben” távoznia kell „saját egészsége, a családja nyugalma és a város fejlődése érdekében”.

Lapunk azonban úgy tudja, más állhat a döntés hátterében.

Értesüléseink szerint szerdán a rendőrség kiszállt a Városfejlesztési Kft irodájához, és az ügyben az első gyanúsítás is megtörtént.

Mivel a cégnél meghozott gazdasági, pénzügyi döntésekért az ügyvezetőt terheli a felelősség, logikusan következtethetünk arra, hogy őt gyanúsíthatták a közel egymillió forintért vásárolt ülőgarnitúra különös eltűnése kapcsán. Kérdéseinkkel a rendőrséghez fordultunk, amint választ kapunk, hírt adunk róla.

Mirkóczki Ádám hétfői sajtótájékoztatóján derült fény arra, hogy

a cég közel egymillió forintért vásárolt egy ülőgarnitúrát, amely azonban soha nem jutott el a Városfejlesztés székházába, helyette egy ránézésre is használt, viseltes bútordarabot helyeztek el Nagy István irodájában.

Az ügyben Farkas Attila feljelentést is tett, mert a városvezetés szerint „vagyon elleni bűncselekmény, csalás, sikkasztás” történt.

A Városfejlesztés csaknem egymillióért vett új bútort, ami aztán soha nem jutott el az irodájukba

A botrányos ügy kapcsán Nagy István kiadott egy „cáfolatnak” szánt, de beismerésnek is beillő közleményt. E szerint „a Városfejlesztési Kft. tulajdonában ülőgarnitúra már nincs, a polgármester úr által bemutatott ülőgarnitúra az ügyvezető tulajdonát képezi csakúgy, mint az általa használt számítógép vagy telefon.”

A sajátos védekezés legalább két kellemetlen kérdést vet fel:

  • Miért vásárolta meg cég a meglehetősen drága bútort, ha az már „nincs a tulajdonában”, és mi lett a sorsa?
  • Ha megvásárolták az ülőgarnitúrát, akkor az ügyvezető irodájában miért „a tulajdonát képező” használt bútor díszeleg?

A Városfejlesztés ügyvezetője úgy „cáfolja” az ellene felhozott vádakat, hogy az beismerésnek is szép lenne

Egymillió eltűnése „apró banánhéj”

Az egykori szocialista polgármester-jelöltből fideszes hátszéllel cégvezetővé vált Nagy István azonban ezek után sem veszítette el a Oroján Sándor vezette egri közgyűlési többség bizalmát. A polgármester hiába javasolta azonnali leváltását, a testület még csak tárgyalni sem volt hajlandó erről. Mirkóczki Ádám szerint ezzel a képviselők saját esküjüket megszegve „politikai bűnpártolást” követtek el.

Oroján Sándor azonban még lemondása után is látványosan kiáll a bukott ügyvezető mellett. Szerdai Facebook-videójában úgy fogalmaz, hogy egymillió forint értékű közvagyon eltűnése

„felfújt lufi”, „egy apróság, egy banánhéj, amelyben „mi nem látunk problémát.”

Azt ugyanakkor a Fideszből év elején eltávolított képviselő is elismeri, hogy „gyanúsítási szakaszba” lépett az ügy, amelyet ő is „vörös vonalnak” nevez. Annyira azonban valószínűleg nem látja vörösnek azt a vonalat, hiszen

nem zárta ki, hogy a Nagy Istvánt továbbra alkalmazzák a cégben. 

Oroján hozzátette:  a cég vezetését terveik szerint átmenetileg Kovács Ágnesre bízzák majd, a jövőben pedig pályázatot írnak ki az ügyvezetői pozícióra.

Facebook
Email