Ilyen a világon nincs: először javasolta, most megvétózná a Városgondozás új vezetőjét a Momentum-elnök

Jánosi Zoltán a politikai szélkakaskodás pörgési világrekordját készül felállítani.

Hétfőn szavazta meg a rendkívüli közgyűlés Eged István Renátót a Városgondozás Eger Kft. új ügyvezetőjének. Az ügy köré az Egri ügyek álmodott egy összeesküvés-elméletet, mely szerint a kormánypárti kötődésű „NER-lovag” Egedet azért „javasolta” a cég élére Mikróczki Ádám, mert „alkut kötött a Fidesszel”.

A portál arról mélyen hallgatott, hogy Eged pályázatát többek közt a Momentum egri elnöke, az EVAT Igazgatóságában (IG) helyet foglaló Jánosi Zoltán is támogatta.

A cég ugyanis a holding része, így élére nem a polgármester, vagy a városvezetés, hanem az EVAT Igazgatósága javasolhat vezetőt.

A Közgyűlés elé eleve csak azok kerülhetnek, akiket az IG jóváhagy. Egedről tehát a testületben még szavazni sem lehetett volna, ha Jánosi és az EVAT vezetésében ülő társai nem támogatják a pályázatát.

Íme az igazság: a Momentum-elnök javasolja a „NER-lovagot”, nem a polgármester

Fordul szél, fordul a kakas

Miután cikkünkben az IG augusztus elsejei jegyzőkönyvének nyilvánosságra hozatalával lelepleztük Jánosi „NER-lovagot” támogató voksát, a Momentum egri elnökének is kínossá válhatott a történet. Így aztán a politikus (aki eddig egyetlen szót sem szólt nyilvánosan ebben az ügyben) kiadott egy látványosan felháborodottra hangolt közleményt, amelyben leszögezi, hogy az EVAT IG tagjaként nem fogja támogatni Eged kinevezését.

Igen, annak az Eged István Renátónak a kinevezését nem fogja megszavazni, akinek pályázatát egy hónapja még teljes mellészélességgel támogatta ugyanebben a testületben.

Jánosi persze megpróbálja feloldani a feloldhatatlan ellentmondást – és ezzel minden eddiginél világosabban bizonyítja saját magáról, hogy tökéletesen alkalmatlan a pozíciójára.

A Momentum-elnök ugyanis keservesen elpanaszolja közleményében, hogy Eged „megtévesztette, becsapta a szakmai bíráló bizottságot, ugyanis elhallgatta azt a tényt, hogy tulajdonos egy olyan cégben (Fenstherm 2003 Kft.), mely hasonló tevékenységet folytat mint a Városgondozás”, illetve egy pétervásárai önkormányzati cég vezetője is. Támogató szavazatát azzal magyarázza, hogy erről csak „egy újságcikkből értesült”.

Ha ez valóban így történt, az meglehetősen kínos. A legkínosabb Jánosi számára. Ugyanis Magyarországon minden egyes cég tulajdonosi köre és vezető tisztségviselői nyilvános adatnak számítanak. Nekünk nagyjából 30 másodperünkbe került, hogy a Google-ban rákeressünk Eged céges kötődéseire. A két „eltitkolt” vezetői pozíciót az első két találatként dobja ki a rendszer.

Hazug, lusta, vagy alkalmatlan?

Tegyük fel, hogy Jánosi igazat mond (ami az elmúlt években nem sűrűn fordult elő, de ezúttal legyünk jóhiszeműek), és tényleg úgy szavazott Eged pályázatáról, hogy erről nem tudott.

Nos, ebben az esetben még ezt a fél perces munkát sem végezte el, mielőtt az egyik legfontosabb városi cég élére benyújtott pályázatokról szavazott.

Havi 205 ezer forintos illetményért ennyi melót azért talán be be lehet vállalni.

Eged István Renátó egyébként a HEOL-nak nyilatkozva elmondta: már az augusztus 11-i közgyűlésen jelezte, hogy amennyiben bizalmat szavaznak neki, minden összeférhetetlen vezetői pozícióját megszünteti. Hozzáteszi azt is, hogy ugyanezen a közgyűlésen válaszolt a Jánosi szerint „eltitkolt” Fenstherm 2003 Kft-vel kapcsolatot kérdésekre is. Ezek szerint Jánosi az EVAT-vezetés tagjaként ennyire nem figyelt oda? Mindneki döntse el, mennyire hihető ez, és, ha igaz, akkor mit is mond el a Momentum-elnökről.

Jánosi dúlt keblű „NER-ezése” ettől eltekintve is egészen döbbenetes képmutatás.

Az egri Momentum-elnök ugyanis eleve nem is ülne az EVAT vezetésében, ha nem szavazta volna be oda a Fidesz közgyűlési frakciója és a velük tavaly február óta együttműködő „ellenzéki” képviselők (köztük pártjának képviselője, Keresztes Zoltán.)

Fideszes júdáspénzzel a zsebükben „küzdenek” a NER ellen az egri momentumosok

A hab a tortán az, hogy az EVAT Igazgatóságának már nincs joga szavazni az ügyvezető személyéről, miután a Közgyűlés döntött. Egykori közgyűlési képviselőként ugyanis ezzel minden bizonnyal Jánosi is tökéletesen tisztában van.

Tehát ezúttal azokat is átveri, akik még hisznek neki és komolyan veszik, amit mond.

Jánosi Zoltán július elején bejelentette: indulni akar a polgármesteri székért. A fenti történet alapján tehát a Momentum szerint egy olyan ember kezébe kéne adnunk a várost, aki

a, hazug
b, lusta
c, alkalmatlan,

,esetleg ezek kombinációja.

„Eger megérdemli a változást”állt a Momentum júliusi közleményében. Igazuk van.

Ezt pedig kezdhetnék azzal, hogy az ilyen szélsebesen pörgő politikai szélkakasokat leszerelik, és elviszik Egerből.

Facebook
Email