11 nap alatt 3000 kilométernyi üzemanyagot tankoltak a Városfejlesztésnél egy autóba

A több mint 250 liter benzint épp az év végi ünnepi időszakban vásárolták Nagy István ügyvezető feleségének különös mesautójába.

További megdöbbentő részletek derültek ki a Városfejlesztési Kft-nél uralkodó állapotokról Farkas Attila pénteki sajtótájékoztatóján.

Még alig száradt meg a tinta a fideszes hátszéllel a cég élére került egykori MSZP-s polgármester-jelölt, Nagy István kinevezésén, a Vérosfejlesztés gyorsan éves bérletet vásárolt egy gépjárműnek. Ezzel önmagában persze nem lenne gond,

csakhogy az autónak az égvilágon semmi köze nincs a céghez, tulajdonosa pedig az ügyvezető egyik rokona

– mondta el az alpolgármester.

A bérletet csak február 6-án írták át egy olyan kocsira, amelyet a Városfejlesztés bérelt. Erről a járműről már olvashattak korábban az Egriposton, ugyanis ez volt az, amely pár nappal a bérleti szerződés aláírása után hogy-hogy nem, rögtön szervízelésre szorult.

A munkálatokat nem kevesebb, mint 850 ezer forintért végezték el egy Budakeszire bejegyzett vállalkozás műhelyében. Ebből 750 ezret tett ki egy 16,5 óra(!) alatt kivitelezett hűtővíz-, és olajcsere.

750 ezret fizetett ki a Városfejlesztés egy olaj-és hűtővízcseréért, amelyet az ügyvezető felesége autóján végeztek

A kocsi sorsa azonban ez után is meglehetősen kalandosan alakult – mutatott rá Farkas Attila.

December 16-tól 11 munkanap alatt 254 liter üzemanyagot tankoltak bele, amely átlagos fogyasztással számolva mintegy 3000 kilométernyi útra lett volna elegendő.

Az alpolgármester bízik benne, hogy hamarosan előkerülnek a menetlevelek is, így kiderülhet, hova és miért kellett ennyit utazni 187.000 forintos költséggel. Hozzátette: a Városfejlesztési Kft. munkatársainak többnyire a Városházára, az EVAT irodájába és az Államkincstárba kell járniuk. Nyilván előfordulhatnak olyan projektek, amely kapcsán autóba kell ülni, ám ez sem magyarázza a 3000 kilométernyi utat,

különösen az év végi ünnepi időszakban.

Az ügyben Farkas Attila büntetőfeljelentés tett. Hangsúlyozta: a minősítés a hatóságok feladata, de úgy látja, erős a gyanú, hogy „hivatali visszaaélés” történhetett.

Egymilliós bútor eltüntetésébe bukott bele

Nagy István szerdán kényszerült lemondani a Városfejlesztés éléről, miután kiderült:

közel egymillió forintért vásároltak egy ülőgarnitúrát, amely soha nem jutott el a székházukba. 

A különös módon eltűnt bútor ügyében Farkas Attila alpolgármester feljelentést tett, ennek alapján pedig nyomozás indult. Információink szerint Nagy István ügyvezetőnek mindenekelőtt azért kellett távoznia, mert már megtörtént az első gyanúsítás is.

Gyanúsítás miatt mondhatott le a Városfejlesztés egymilliós bútort eltüntető vezetője

 

Facebook
Email