Hivatalos: Mirkóczki Ádám újraindul

A polgármester az ATV-n jelentette be döntését.

Mirkóczki Ádám elmondta: az „ország egyik mélypontjává” süllyedt egri közélet állapota győzte meg végleg, hogy ismét elinduljon a választásokon.

A politikai ellenfeleitől érkező „gátlástalan és nemtelen támadások előrevetítik, hogy ha ezek az emberek hatalomhoz jutnak hatalomhoz, akkor a Jóisten mentse meg Egert”

– fogalmazott.

Rámutatott: a júniusi választásokon jelen állás szerint „3 Fidesz indul”, a Momentum színeiben pedig korábban már „sokszorosan megbukott szocialisták” szállnak versenybe.

„Amit az egri pártok és csatolmányaik művelnek, az börleszk. Ha Chaplin még forgathatna filmet, Egert megkomponálná” – fogalmazott a polgármester

Hozzátette: ez a bohózat az egri polgárok lenézése, a jelenlegi helyzetben pedig „rendet és tisztánlátást” egyedül ő tud nyújtani a városnak.

Tovább görög a városházi megfigyelési botrány

Mirkóczki Ádámot kérdezték a múlt héten egy troll-blogon napvilágot látott, bűncselekmény elkövetésével rögzített hangfelvételről is. Elmondta: egy több mint egyórás megbeszélésből kiragadott alig egy perces részletről van szó, ha birtokában lenne a teljes anyag, nyilvánosságra hozná, hogy az egriek képben legyenek, miről is beszéltek valójában.

Az ott hallható szavait azonban vállalja, hiszen azok egy konkrét személy kapcsán hangzottak el, aki sportot űz abból, hogy teljesen értelmetlen adatigénylésekkel „csuklóztatja” az önkormányzat dolgozóit. A megbeszélés témája is egy ilyen ügy volt: egyesek a Lenkey-ház felújításának költségei körül akarnak hisztériát kelteni, amelyeket egyrészt a város vezetése közzé tett, másrészt közbeszerzésről lévén szó, eleve bárki számára hozzáférhetőek. Hozzátette: a projekt végeztével a Magyar Államkincstár lefolytatta az ilyenkor szokásos ellenőrzést, és semmilyen szabálytalanságot nem találtak.

Leszögezte: büszke arra, hogy végre sikerült az 1848-49-es szabadságharc legendás egri tábornokának évtizedek óta lepusztult állapotban levő szülőházában egy méltó emlékhelyet létrehozni. Megjegyezte: sajnálja, hogy vannak olyanok, akiknek ennek kapcsán egyedül a mocskolódás és a politikai haszonszerzés volt a fontos.

Mirkóczki a városházi megfigyelési botrány újabb megdöbbentő részletét is elárulta.

Valakik köztéri kamerákat irányítottak a hivatal bejáratára, az így készült videófelvételeket pedig lementették és külsős személyeknek kiadták.

„Az elkövetők ott hibáztak, hogy az informatikai rendszerünk másodpercre pontosan rögzíti, hogy ki és mikor fért hozzá a kamerákhoz illetve onnan mit mentett le. A rendőrségnek így könnyű dolga lesz, és kiderülhet az is, ki volt a megrendelő” – jegyezte meg a polgármester

Hozzátette: e felvételek, illetve az illegálisan rögzített megbeszélés kapcsán nem azok tartalma a botrányos, hanem az, amilyen módon és eszközökkel készültek. A polgármester szerint ezek a súlyos bűncselekmények az egri közélet mélypontját jelentik.

Facebook
Email