10 éve visszavonult politikust kellett visszahívnia a leépült egri ellenzéknek

Majdnem egy hónapig keresték az új polgármesterjelöltet, végül találtak egy veterán szocialistát.

A Momentum jelöltje Egerben eredtileg Jánosi Zoltán volt, aki mögé végül a mára összeomlás szélére sodródott egri DK is felsorakozott.

A politikus azonban március 15-én váratlanul visszalépett. Döntését „egészségügyi okokkal” indokolta, ám politikai működése körül már jó ideje sokasodnak a kérdőjelek. Az EVAT Zrt Igazgatóságába a Fidesz támogatásával szavazták be, s a Demokratikus Koalíció egri szervezete sokáig nem is akarta támogatni polgármesteri ambícióit, ameddig e pozíciójáról le nem mond.

Az utód megtalálása – feltehetően a Momentum igen csekély helyi tagsága és a DK sanyarú állapota miatt – nem ment könnyen. Közel egy hónapnyi hezitálás után Lőcsei Lajos, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön bejelentette: polgármester-jelöltjük Pál György.

A politikust egy évtizednyi visszavonulás után reaktiválták. 2002-től 2014-ig volt az MSZP közgyűlési képviselője, 2006-tól frakcióvezetője.

A DK és az MSZP még nem nyilatkozott az ügyben, ám nem valósínű, hogy a két baloldali párt egykor szebb napokat látott egri szervezete abban a helyzetben van, hogy kifogást emeljen a Momentum jelöltjével szemben.

Az egri ellenzéki pártok valós helyzetét és erejét sajnos elég világosan megmutatja, hogy egy közéletből 10 éve kivonult egykori képviselőt kellett visszahívniuk a politikai küzdőtérre, hiszen jelenlegi tagságukból már képtelenek voltak kiállítani egy polgármester-jelöltet.

 

Facebook
Email