Jánosi Zoltán visszalépett a polgármester-jelöltségtől

Már a március 15-i koszorúzáson sem vett részt.

A politikus rövid Facebook-bejegyzésben közölte, hogy „egészségügyi okokból” lép visszalép a júniusi megmérettetéstől. A posztnál a hozzászólásokat korlátozta.

Jánosi Zoltán már a március 15-i városi megemlékezésre sem ment el nem kis zavart okozva az ellenzéki pártok megjelent képviselőinek körében, hiszen még a nevével ellátott koszorúval is készültek.

A Momentum elnöke „egészségügyi okokra” hivatkozik, ám politikai működése körül már jó ideje sokasodnak a kérdőjelek. Az EVAT Zrt Igazgatóságába a Fidesz támogatásával szavazták be, s a Demokratikus Koalíció egri szervezete sokáig nem is akarta támogatni polgármesteri ambícióit, ameddig e pozíciójáról le nem mond. (Arról most sem nyilatkozott, hogy ebben a tisztségben marad-e a továbbiakban.)

A két párt most komoly dilemma elé néz, hiszen jelen állás szerint nincs polgármester-jelöltjük, és újat találni se lesz könnyű. A Momentum tagsága csekély, alig vannak jelen Egerben, a valaha szebb napokat látott DK pedig fenntartásaik ellenére éppen azért kényszerült besorolni Jánosi mögé, mert helyi szervezetük az összeomlás szélére került az elmúlt hónapokban.

Facebook
Email