Végveszélyben az egri DK

Balla Péter ámokfutása az összeomlás szélére sodorta a párt helyi szervezetét, pesti ejtőernyős próbál rendet tenni.

Hosszú idő óta konfliktusok feszítik az egri DK-t. A helyi tagság egy része nem értett egyet azzal az irányvonallal, amit elnökük Balla Péter képvisel. Sokan nem értették, miért kell valótlan sajtóközleményekkel (például az Egerben épülő akkumulátogyárral való riogatás) támadni a városvezetést és Mirkóczki Ádámot.

A belső hatalmi harc is egyre inkább erodálta a szervezetet, fokozatosan a működésképtelenség felé sodródtak. Az agónia egyik tragikomikus epizódja volt, amikor világgá kürtölték, hogy kizárták soraikból Földvári Győző közgyűlési képviselőt – aki valójában soha nem is volt tagjuk.

A DK korábban bejelentett egri polgármesterjelöltje Balázs Miklós, néhány szerencsétlen nyilvános szerepelése után a háttérbe szorult. Ezt támasztja alá az is, hogy karácsony óta semmilyen szereplést nem vállal, Facebook oldalán az ünnepek óta semmilyen tartalom nincs.

Információink szerint a polgármesterjelöltséget sem szeretné vállalni a továbbiakban a helyi szervezeten belül kialakult feszültségek miatt.

Az önkormányzati választásokon való indulás is konfliktust okozott a szervezetben, hiszen jelenleg nincs szövetségese a helyi DK-nak. Polgármesterjelöltjük visszalépése esetén kénytelenek lesznek különböző alkukba belemenni – ezt viszont a pártközpontjuk nézi aggódó szemekkel.

Még az előző hónapban a belső vita odáig fajult, hogy az elnökség három tagja visszaadta vezető tisztségét, a választókerületi szervezetből több mint tízen léptek ki, mely azt eredményezte, hogy formálisan megszűnt a döntéshozatali képességük.

Balla Péter (Fotó: az egri DK Facebook-oldala)

 

Nyilván a párt országos vezetése ezt nem nézhette tétlenül, így központi utasításra Sermer Ádámot bízták meg az ideiglenes ügyvivői feladatokkal és a kialakult helyzet rendezésével.

Sermer korábban egyébként a Fodor Gábor féle A Magyar Liberális Párt ügyvivője volt. A 2019-es önkormányzati választáson a párt budapesti főpolgármester-jelöltje volt visszalépéséig. Az országgyűlési választásokon Borsod 07. sz. választókörzetben indult és csúnyán, több mint 30%-al kapott ki a fideszes Tállai Andrástól.

Kérdés, hogy egy, a helyi viszonyokat abszolút nem ismerő külső szereplő ide importálása mennyire fog megoldást hozni a DK itteni problémáira? Megfelelően fogja tudni felmérni az erőviszonyokat az önkormányzati választásra, illetve hajlandó lesz-e a még megmaradt tagság az új vezető utasításait követni?

(Fotó: az egri DK Facebook-oldala)

Facebook
Email