A DK úgy „zárta ki” Földvári Győzőt, hogy soha nem is volt a tagjuk

Indulatos hangvételű közleményt adott ki az egri DK – amelynek viszont már a felütése sem igaz.

A párt városi szervezete közölte: Földvári Győző augusztus 25-e óta nem a tagjuk, mert „kizárták”.

Csakhogy a közgyűlési képviselő az Egripostnak elmondta: őt nem tudták kizárni, mivel soha nem is volt tagja a pártnak.

Ez azt jelenti, hogy a gyűlésekre, rendezvényekre ugyan eljárt, ám szavazati joggal nem rendelkezett, tag nem volt.

Hozzátette: csupán regisztrált támogatója volt a DK-nak. Az viszont igaz, hogy az egri szervezet „puccsszerűen hatalomra került” jelenlegi vezetésével már jó ideje semmilyen együttműködést nem tudott vállalni. Földvári Győző úgy véli, Berecz Mátyás tavaly tavaszi országgyűlési választási vereségében is komoly szerepe volt a DK helyi szervezetének élén álló embereknek.

A DK közleményében azt is sérelmezi, hogy Földvári megszavazta Eged István Renátó kinevezését a Városgondozás Eger Kft. élére.

A képviselő nem érti, milyen jogon kéri számon őt bármilyen döntés kapcsán a párt, hiszen 2019 őszén nem a Demokratikus Koalíció, hanem az Egységben a Városért Egyesület színeiben került be a testületbe, akárcsak az összes többi ellenzéki képviselő.

A DK közleményére reagált Mirkóczki Ádám is. A polgármester szerint ezzel az állásfoglalással „dilettantizmusban az egri Fidesz-frakció most komoly vetélytársat kapott”.

„A helyi DK szerint, az lett volna a felelős képviselői magatartás, ha senki nem szavazza meg a testület elé bekerült Városgondozás Kft. egyetlen érvényes pályázóját. Értjük. Cégvezető nélkül pedig nincs a dolgozóknak fizetése és pillanatok alatt Eger közterületei belefulladnak a szemétbe, csak mert egyesek szerint a pályázó: NER!”

– mutat rá a polgármester.

„Brávó ez ám a várospolitika! A Jóisten mentsen mindannyiunkat az ilyen döntéshozóktól” – jegyzi meg Mirkóczki Ádám.

Facebook
Email