„Ellenzéki” polgármesterjelölt: az is jobb, ha a Fidesz nyer, mintha Mirkóczki marad

Pál György megdöbbentő őszödi beszéde.

A Fidesszel hosszú időn keresztül alig burkoltan összejátszó, kormánypárti szavazatokkal jól fizető pozícióba helyezett Jánosi Zoltán egri Momentum-elnök, Jánosi Zoltán, az ellenzék közös polgármesterjelöltje, március 15-én „egészségügyi okokra” hivakozva váratlanul visszalépett. Utódlása nem bizonyult egyszerű feladatnak, hiszen a lényegében garantált bukásra nem tolongtak a jelentkezők. Közel egy hónapnyi tanácstalan bénultság után Pál György, 10 éve visszavonult veterán szocialista politikust kellett reaktiválni, hogy legalább valamilyen nevet oda lehessen írni az „ellenzéki összefogás” pártjainak logója mellé a szavazólapon. Nos, úgy tűnik, vele is alaposan bevásároltak.

Történt ugyanis, hogy az MSZP egri szervezete taggyűlést tartott, ahol természetesen az általuk támogatott polgármesterjelölt is megosztotta gondolatait az önkormányzati választások tétjéről.

Pál György kendőzetlen őszinteséggel beszélt valódi céljairól, amellyel komoly megütközést keltett a a hallgatóságban – számolt be lapunknak több résztvevő is.

A politikus szerint a jelenlegi városvezetést mindenképp el kell távolítani, és igazából az is mindegy, ki jön utánuk.

„Számunkra nem a Fidesz a fő ellenfél, hanem Mirkóczki Ádám.”

– szögezte le az „ellenzéki” jelölt. Amikor a tagság köréből felvetették, hogy a jelenlegi polgármester leváltása a kormánypárt egri hatalomra kerülésével járhat, azt válaszolta:

szerinte az is jobb, lenne, ha a Fidesz nyerne.

Pál György kijelentéseivel Tomaschik Attila egri MSZP-elnök sem szállt vitába.

Pedig megdöbbentő szavak ezek egy „ellenzéki” politikustól – de sajnos közel sem előzmény nélküliek. A Fidesszel lepaktáló közgyűlési képviselők között ott volt az akkor még szocialista színekben politizáló (mára a pártból kiszorult) Mirkóczki Zita is. Többek közt az ő szavazatával nevezték ki az EVAT új vezetését, amely a kormánypárttal kötött paktum értelmében a múltból már jól ismert fideszes és szocialista kádereket ültetett a holding alá tartozó cégek élére.

Így lett ügyvezető az Egri Városfejlesztési Kft-nél Pál György régi MSZP-s képviselőtársa és szoros politikai szövetségese, Nagy István.

Igen, jól emlékeznek: ő az, aki azzal került be az országos sajtóba, hogy szó szerint a berendezést is hazavitte az irodájából. Legalábbis egy milliós értékű kanapénak nyoma veszett, s az ügyben büntetőeljárás is indult. Bár Oroján Sándor szerint a botrányos ügy csupán egy „banánhéj” volt, Nagy távozni kényszerült a cég éléről.

Ám a jó káder nem vész el. Ha két évvel ezelőtt újra előásták és pozícióba helyezték, most talán joggal reménykedhet abban: ha Pál György lesz a polgármester, vagy a Közgyűlésben sikerül többséget alkotniuk a Fidesszel, amely ugye szerinte „nem ellenfelük”, újra juthat neki egy vezetői szék – vagy kanapé.

(Fotó: Pál György Facebook-oldala)

Facebook
Email