Egy a zászló, kettő a tábor? Egyre látványosabb a szakadék Pajtók és Oroján között

A fideszes országgyűlési képviselő és a közgyűlési frakcióvezető  már az adventet sem együtt ünnepli.

Hogy a választókerület országgyűlési képviselőjének és a Fidesz egri közgyűlési frakcióvezetőjének viszonya elmérgesedett, azt jó ideje sugdossák egymás közt a jól értesültek. Ám az utóbbi időben a szakításnak egyre nyilvánvalóbb jelei vannak.

Ahogyan arról korábban írtunk, Orojánék az Eger Advent színpada mellett, a szombati rendezvénnyel egy időben tartottak politikai rendezvényt, méghozzá úgy, hogy a szervezőkkel nem közölték, hogy ilyen célra bérlik ki a „hüttét”. A különös helyszínválasztás mögött a politikai propagandára kiemelten alkalmas helyen és időn kívül

az Oroján és Pajtók közötti feszültség is állhat.

Amióta tavaly nyáron a parlamenti képviselő a választókerületi szervezet élére került, a fideszes összejöveteleknek, sajtótájékoztatóknak korábban rendszeresen otthont adó Polgárok Házában az egri Fidesz frakciója egyszer sem tartott (tarthatott?) rendezvényt.

A jelek szerint viszont Orojánék most már a Pajtók által szervezett alkalmakon is nem kívánatos személynek számítanak. Legalábbis erre utal, hogy a Polgárok Házában az országgyűlési képviselő által tartott adventi rendezvényről közzétett videón

egyetlen egri kormánypárti frakciótagot sem véltünk felfedezni.

Ha esetleg jelen is voltak, Pajtók Gábor nem tartotta fontosnak (vagy épp kívánatosnak), hogy ennek nyilvános nyoma legyen.

Polgári Advent, Eger 🕯️🌲

🌲 Baráti beszélgetéssel, forralt borozással, sütizéssel, koccintással nyitottuk meg az adventi időszakot az Egri Polgárok Házában.
Szép számmal eljöttek barátaink, támogatóink, kik családostul, kik barátostul.

🤝 Köszönöm Mindenkinek az egész éves támogatást, a sok segítséget és javaslatot!
👏 Külön gratulálok a süteménysütő versenybe nevezőknek, s a győzteseknek a sok-sok édes finomsághoz! 🍰🧁

🕯️Wass Albert karácsonyi versével Misz Mihály doktor varázsolta el a lelkünket.
Jó volt újra együtt!

Mindenkinek békés, meghitt, és áldott adventi időszakot kívánok!

Posted by Dr. Pajtók Gábor on Saturday, December 3, 2022

 

A két fideszes politikus kapcsolata már jó ideje nem felhőtlen, augusztusban Pajtók Facebook-bejegyzésben vádolta azzal Orojánt azzal, hogy

„elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával.”

A végleges kenyértörést valószínűleg a elkerülő út körüli huzavona eredményezte. Az út nyomvonala körül hónapok óta heves viták dúlnak.

Oroján és a momentumos Keresztes Zoltán ennek farvizén – egymás kinevezését megszavazva – emelkedett az útvonal „társadalmiasításáért” felelős önkormányzati biztosokká (havi plusz 125 ezer forintos tiszteletdíjért). A két, elvileg ellentétes oldalon álló politikus harsányan kampányolni kezdett a nyomvonal gyökeres megváltoztatása mellett, miközben a kivitelező állami céggel folytatott tárgyalásokon Mirkóczki Ádám elmondása szerint hallgattak, mint hal a szatyorban.

A polgármester többször is felhívta a figyelmet az általa „felelőtlen politikai gazemberségnek” nevezett politikai manőver veszélyeire. Úgy véli, aki most azt az üzenetet küldi a döntéshozóknak, hogy a városban megosztottság van az elkerülő út kapcsán,

azt kockáztatja, hogy a döntéshozók máshova viszik azt a több tízmilliárdos beruházást, és a három évtizede várt elkerülő út nem épül meg.

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Pajtók Gábor is, aki személyesen ment el a Közgyűlés november 24-i ülésére, hogy a képviselők lelkére beszéljen. A képviselő külön hangsúlyozta, hogy „mindannyian felelősséggel tartozunk” a projekt megvalósulásért. Szavai azonban falra hányt borsónak bizonyultak. Oroján és a vele együtt szavazó „ellenzéki” képviselők még azt sem voltak hajlandóak elfogadni, hogy népszavazás döntsön a külső, a belső, és a polgármester által javasolt „hibrid” nyomvonal között.

Az elkerülő út megépülése közismerten Pajtók szívügyének számít, s nyilván a következő választásokon is jól jönne, ha fel tudna mutatni egy ekkora állami beruházást a választókerületben. A politikus tehát Oroján hisztériakampányát valószínűleg

nem csak a város, de saját, és pártjuk érdekeivel szembemenő politikának is látja.

Az utóbbit pedig a Fideszben – miként azt számtalan példa bizonyítja az elmúlt évtizedekben – nem sokáig tűrik el.

A múlt héten már olyan szóbeszéd is terjedt, hogy Pajtók hivatalos úton a kormánypárt egri szervezetének feloszlatását kezdeményezte. Ezt egyelőre még nem erősítették meg – igaz nem is cáfolták.

Facebook
Email