Politikai rendezvénnyel rondít bele a Fidesz az Eger Adventbe

A rendezvényt a Dobó téri színpad mellett tartják éppen szombat este, amikor a legnagyobb tömeg várható az Eger Adventen.

„Ünnepi várakozással teli együttlétre” hív Oroján Sándor a Dobó téri „hüttébe” december 3-án délután ötre. A „vacsorafalatkákkal, forró italokkal, és Juhász Ádám boraival” azonban fideszes frakcióvezető Facebook-posztja szerint nem csak úgy mindenkit várnak, hanem „segítőiket, támogatóikat és párttársaikat”. Az est háziasszonya Orosz Lászlóné Ibolya, a kormánypárt önkormányzati képviselője lesz, a meghívót pedig a frakció tagjai írták alá.

Vagyis a Fidesz az Eger Advent központi helyszínén, a város főterén tart politikai rendezvényt.

 

Berényi Tamás, a rendezvény főszervezője az Egripostnak elmondta: a „hüttét” egy magánszemély bérelte ki tőlük szombat estére, állófogadás céljából.

Arról nem tájékoztatták őket, hogy ez valójában egy politikai összejövetel lesz.

Persze adventi, vagy karácsony előtti öszejöveteleket, találkozókat rengeteg munkahely, szervezet, közösség, vagy épp párt tart, nincs is ebben semmi különös, pláne kivetnivaló. Ám, hogy az egriek – pártállástól függetlenül városunk minden lakója – számára rendezett adventi rendezvény központi helyszínén, a színpad elé tolakodni a pártpolitikával mennyire vall jó ízlésre, azt ítélje meg a kedves olvasó.A

A különös helyszínválasztás mögött a politikai propagandára kiemelten alkalmas helyen és időn kívül  Oroján Sándor és pártjának választókerületi elnöke, országgyűlési képviselője, Pajtók Gábor elmérgesedett viszonya is állhat. Amióta tavaly nyáron Pajtók a választókerületi szervezet élére került, a fideszes összejöveteleknek, sajtótájékoztatóknak korábban rendszeresen otthont adó Polgárok Házában az egri Fidesz frakciója egyszer sem tartott (tarthatott?) rendezvényt.

Facebook
Email