Mirkóczki „város-stratégiai nyugalmat” kér az elkerülő út kapcsán

A belső és a külső nyomvonal közti „hibrid” megoldást javasolt az elkerülő út kapcsán az állami útépítő cégnek a polgármester.

Mirkóczki Ádám szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: felelőtlen, cinikus hergelésnek tartja az Oroján Sándor és Keresztes Zoltán közgyűlési biztosok által összehívott lakossági fórumot. Keddi Facebook-bejegyzésében arról is írt, hogy a két képviselő a NIF Zrt-vel folytazott múlt heti egyeztetésen nem tiltakozott egyik vagy másik nyomvonaltervezet ellen sem és „nem jelezték még finoman sem, hogy ők vagy mások pl. a belső nyomvonalat nem támogatják”. A lakossági panaszokat elmondása szerint egyedül ő képviselte.

„Az egri Fidesz-Momentum furcsa szövetség szélhámos játékot játszik az egriekkel”

– szögezte le.

Hozzátette: nem igaz, hogy nincs álláspontja a kérdésben.

Fél évvel ezelőtt a külső és a belső nyomvonal kombinálásával kidolgozott „hibrid” megoldást javasolt a NIF-nek. E szerint az út a Vécsey völgy út után a belső nyomvonalról a külsőre térne át.

A polgármester elfogadhatatlannak tartja, hogy bárki is veszélyeztesse a projekt megvalósulását, így ő azt a verziót fogja támogatna, amely a végleges terveket elfogadó szakmai grémium meghatároz.

„Nincs tökéletes megoldás, bármilyen nyomvonalat is fogadnak el, annak lesznek vesztesei” – szögezte le Mirkóczki.

Ugyanakkor hangsúlyozta: elmúlt évtizedek legfontosabb beruházása, amely nem csak a mi, de a gyermekeink, unokáink jövőjére, életminőségére is komoly hatással lesz. Abban, hogy ez a következő időszakban végre megvalósulhat, pártállástól függetlenül az elmúlt 32 év minden egri városvezetésének és képviselőjének rengeteg munkája van benne – mutatott rá a polgármester. Úgy véli, aki most azt az üzenetet küldi a döntéshozóknak, hogy a városban megosztottság van az elkerülő út kapcsán, ezt a három évtizednyi erőfeszítést veszi semmibe.

„Ha azt látják, hogy nincs konszenzus, hogy ekkora tiltakozás van, akkor talán azt mondják: jó, akkor nem csináljuk meg ezt a beruházást, és elvisszük máshova”

– figyelmeztet a polgármester, aki a miniszterelnök szavai nyomán „város-stratégiai nyugalmat” kért a képviselőktől.

Facebook
Email