Pajtók lelkesen helyesli, hogy 10 milliárd forintot vesz el a kormány Egertől

Úgynevezett „képviselő.”

Pajtók a hét elején mondta el, mit gondol „Eger és a térség legfontosabb ügyeiről”. Legalábbis az EgerHíreken megjelent cikk címe ez volt. Ám a tartalma egészen más. Ha nem tudnánk, hogy idén önkormányzati választások lesznek, akkor abból biztosan rájöhetnénk, hogy az eddig szinte minden egri ügyben bölcs hallgatásba burkolózó képviselőnek hirtelen határozott véleménye lett a város ügyeiről.

A politikus szerint „a jelenlegi városvezetés visszaélt az egriek bizalmával”, a város fejlődése pedig „megrekedt”.

” Az interjúból kiviláglik, hogy a képviselő úrnak sajnos fogalma nincs az egri fejlesztésekről, eredményekről, folyamatban lévő ügyeinkről, mert ha ismerné ezeket, akkor nem nyilatkozott volna ilyen butaságokat.”

reagált Pajtók vádjaira Mirkóczki.Ádám polgármester. Hozzáteszi: ha a képviselő előbb megkérdezi őt, nagyon szívesen és tételesen bemutatta volna számára azt a több, mint tíz milliárd forintnyi fejlesztést, amit 2019 októberétől elvégeztek a városban „a Covid, a háború, az energiaválság és a brutális infláció éveinek dacára”.

„Indokolt” az egriek szívatása

Pajtók ezúttal sem mulasztotta el, hogy a „városvezetés megkerülhetetlen felelősségéről” értekezzen a Modern Városok Program leállítása miatt visszafizetendő 10 milliárd forintos összeg kapcsán. Ő azonban – a fideszes és a velük szövetséges „ellenzéki” közgyűlési képviselőkkel ellentétben – legalább nem kerülgette forró kásaként azt a kellemetlen tényt, hogy a döntés nem az egri Polgármesteri Hivatalban, hanem a kormányban született. Sőt, lelkesen kiállt a fejlesztési pénzek elvétele mellett.

„A Modern Városok Program (MVP) megszüntetéséről a Kormány indokoltan döntött”

– szögezte le a képviselő.

A Fidesz-robbantó képviselő az egység hiányára panaszkodik

A kormánypárti képviselő nyilatkozatának legalább ennyire zavarba ejtő része az, amikor arra panaszkodik, hogy a 2019-ben győztes „Egységben a Városért Egyesület „még a saját tagjaival sem tudott együttműködni.” Kétségtelen tény, hogy néhány, magát „ellenzékinek” nevező közgyűlési képviselő összebútorozott a Fidesszel, így az egység megbomlott.

Csakhogy annak azért van egy diszkrét bája, ha ezt a kritikát az a Pajtók fogalmazza meg, akinek fideszes választókerületi elnöksége alatt szétrobbant a kormánypárt egri szervezete, amelyből kitessékelték saját frakcióvezetőjüket, sőt az egész frakciót. Az országgyűlési képviselőnek ezek után még azt sem tudta elérni, hogy ha már kordában tartani képtelen az elszabadult hajóágyúvá vált képviselőcsoportot, legalább a Fidesz-KDNP nevét ne használhassák. Idén október 23-án már egy közös koszorúzás erejéig sem mutatkoztak közösen.

Vagyis pontosan az történt, amit Pajtók a városvezetésnek felró: a választókerületi és az egri Fidesz „még a saját tagjaival sem tudott együttműködni.”

 

Kikopott ex-képviselőt is kénytelen aktiválni a talaját vesztett egri Fidesz

Így aztán Pajtók választókerületi elnökként „az első számú felelőse a Fidesz-KDNP frakció egri közgyűlési tevékenységének. Ő ebben a közéleti viszonyrendszerben nem egy ártatlan kívülálló, hanem egy felhatalmazott politikai vezető, aki felelőse és irányítója a politikai közösségének és azok minden cselekedetének. Attól, hogy közéjük dobta a gyeplőt, továbbra is ő ül a bakon.

– mutat rá Mirkóczki Ádám.

A polgármester megjegyzi: Pajtók az elmúlt évben mindössze két esetben fordult hozzá:

„Segítsek próbatermet találni egy népdalkörnek és támogassam a maklári ugróköteles lányokat. Mindkét esetben segítettem, és továbbra is segítek mindenben, amiben tudok. Azt azonban őszintén sajnálom, hogy mindössze ilyen ügyekben fordul Eger polgármesteréhez és semmilyen módon nem konzultál egri fejlesztésekről, elképzelésekről, megoldandó problémákról, jelenről vagy jövőről. Nem miattam, hanem Eger miatt sajnálom”

– teszi hozzá.

Facebook
Email