Kikopott ex-képviselőt is kénytelen aktiválni a talaját vesztett egri Fidesz

A párt múlt heti tisztújítása során egyetlen képviselőjük se került be az elnökségbe, egy régi arc azonban visszatért.

A Fidesz helyi szervezetét az Oroján Sándor és társai, iletve Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, választókerületi elnök közötti elmérgesedett viszonynak köszönhetően oszlatták fel decemberben. Ezt hivatalosan csak januárban ismerték el, amkor Pajtók nyilatkozott az ügyben az Egripostnak.

Hivatalos: feloszlatták az egri Fideszt

Márciusban aztán az is kiderült, hogy Orojánnak már biztosan nincs visszaútja a kormánypártba.

Hivatalos: Orojánnak nincs visszaútja a Fideszbe

Amikor március végén újjáalakult az egri Fidesz, a gyűlésről készült, általuk közzé tett csoportképen egyetlen képviselő sem szerepelt.

Úgy tűnik, kitették a Fideszből az egész közgyűlési frakciót

 

Vagyis a Fidesz nevét a mai napig használó frakció tagjai valószínűleg hivatalosan nem is tagjai a párt városi szervezetének.

Ezt erősíti meg az is, hogy múlt héten tartott tisztújításon egyikük sem került be az elnökségbe. Holott korábban nem csak Oroján, de Orosz Ibolya, Lombeczki Gábor is tagja volt a testületnek.

Az új vezetésben azonban feltűnik egy régi ismerős arc.

Az öt fősre kibővített elnökségben ugyanis helyet kapott Csákvári Antal is, aki 2019 előtt a párt önkormányzati képviselője volt, ám legutóbb már el sem indult a választásokon.

Az elmúlt pár év alapján kimondható: a fideszesek csúnyán befürödtek a 2019-ben a Közgyűlésbe küldött embereikkel akiket most már érthetően látni sem akarnak a párt körül.

Új, friss erők hiányában azonban kénytelenek a korábbi, már jócskán megkopott presztízsű figurákat is reaktiválni.

A kormánypárt nincs könnyű helyzetben Egerben, hiszen a nevüket használó, de köreikből már kitessékelt frakció jövő őszig még biztosan bent ül a Közgyűlésben. Szavakban persze lojálisak a párthoz, ám lényegében biztosak lehetnek benne, hogy jövőre már nem számíthatnak mandátumra.

A középkori Japánban úgy tartották, nincs veszélyesebb ember az urát elvesztő szamurájnál, a róninnál, akinek már aligha van vesztenivalója.

A fideszes képviselők korábban sem arról voltak híresek, hogy a Busidó szigorú erkölcsi szabályai szerint politizáltak, de most, a politikai senkiföldjén tengődve teljesen kiszámíthatatlan, mit lépnek.

(Gondoljunk csak arra, amikor a Városgondozás új ügyvezetőjéről szóló szavazáson egymásnak tettek keresztbe, ellehetetlenítve ezzel a döntéshozatalt.)

Egy biztos: az egriek nagy többségének nem fognak hiányozni. Azok a lehetőségek és pénzek viszont nagyon is, amelyeket az ő ámokfutásuk miatt bukott el, és még bukhat el a város.

Facebook
Email