Úgy tűnik, kitették a Fideszből az egész közgyűlési frakciót

Újjáalakult a kormánypárt egri szervezete, ám a Fidesz nevét viselő közgyűlési frakció képviselői a jelek szerint kimaradtak belőle.

A Fidesz egri szervezete 83 taggal és öt támogatóval újjáalakult – adja hírül a Heol. A szervezet az ősszel esedékes tisztújításáig három tagú elnökséget választott. Az elnöki tisztséget dr. Ruszkai Csaba tölti be, a két alelnökeinek Miklós-Balog Éva és Misz József.

A szervezetet decemberben oszlatták fel, a döntést dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, választókerületi elnök az Egripostnak ismerte el először hivatalosan januárban.

Hivatalos: feloszlatták az egri Fideszt

Múlt héten a Magyar Hangnak nyilatkozva pedig azt is világossá tette: a jövőben biztosan nem számít Oroján munkájára.

Hivatalos: Orojánnak nincs visszaútja a Fideszbe

Az viszont Oroján akkori nyilatkozatából sem derült ki egyértelműen, hogy a fideszes(?) frakció többi tagjának lehet-e visszaútja a pártba. Ez a kérdés most eldőlni látszik.

Az újjáalakulás kapcsán a képviselő Facebook oldalán közölt csoportképen ugyanis a képviselőcsoport egyetlen tagja sincs rajta.

Ebből elég egyértelműen arra lehet következtetni, hogy már egyikük sem tagja a Fidesznek.

Ezt minden bizonnyal már csütörtökön, a közgyűlés napján is tudták. Lehetséges, hogy éppen ezzel magyarázható az a furcsa jelenség, hogy miközben Oroján Sándor kedden bejelentette lemondását a frakció vezetéséről,

az ülésen leplezetlenül ugyanúgy ő instruálta társait, mint korábban.

A bizarr jelenségre pénteki sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám is rámutatott, „színjátéknak” nevezve váltást a frakció élén. Megjegyezte: csütörtökön egyértelműen kiderült, hogy a város ezek után sem számíthat sok jóra a frakciótól.

A politikai közösség és hátország nélkül maradt képviselőknek most már nem is igazán maradt más választásuk, mint tovább követni vezetőjüket. Azt pedig csak ők tudhatják, hogy a sértett dac motiválja őket, vagy abban bíznak, hogy az oldalukra átállt „ellenzéki” képviselőkkel továbbra is közgyűlési többséget alkotva még csurran-cseppen nekik valami a választásokig hátra levő egy évben.

A Banánhéj-frakció, és ami mögötte van

Az viszont ezek után érdekes kérdésként merül fel, hogy

vajon meddig használhatja a Fidesz nevét egy olyan frakció, amelynek minden tagját kitessékelték a pártból?

Facebook
Email