Ezért nincs vezetője a Városgondozásnak

Döbbenetes fideszes amatörizmus miatt alakult így, mégis a városvezetésre mutogatnak.

„Egy esztendeje, hogy folyamatosan próbálták a Városgondozás Kft. éléről kirúgni Juhász Gézát teljesen dilettáns módon, sokszor jogszabályszerűtlenül” – emlékeztet csütörtöki Facebook-bejegyzésében Mirkóczki Ádám.

A Fidesz és néhány „ellenzéki” képviselő méltatlan, ám sajnos kitartó igyekezetéről és a mögötte álló szándékokról februárban Juhász Géza is nyilatkozott lapunknak. Az akkori ügyvezető elmondta: miután átvette a Városgondozás vezetését, eltávolította a cég környékéről azokat a többnyire Oroján Sándorhoz közel álló vállalkozókat, „akik a korábbi években megszokták, hogy az előző vezetés strómanként lehetővé teszi számukra a közpénz kilapátolását”

„Nekik ez nyilván nagyon fáj, hiszen százmilliókról van szó”

– fogalmazott Juhász Géza

Júniusban arról is írtunk, hogyan nevezték ki botrányos körülmények között Balázs Ernőt ideiglenes ügyvezetőnek, majd hogyan bukott le csúfos módon azzal, hogy éveken át kamu diplomával dolgozott önkormányzati állásokban.

A városi cég élére végleges ügyvezetőt a legutóbbi közgyűlésen kellett volna választani, ám ez nem sikerült. A polgármester bejegyzéséből kiderül, hogy a kudarc oka az volt, hogy a két pályázatból ami a testület elé került, csak az egyik volt érvényes, a másik érvénytelen.

Ám a Fidesz-frakciót vezető Orosz Ibolya előterjesztőként nem engedett szavazni az érvényes pályázóról, inkább ideiglenesen meg akarta hosszabbítani az érvénytelen pályázó ügyvezetői állását. Az abszurd indítványt azonban még saját képviselő-csoportjából sem támogatta mindenki, így nem kapott többséget.

Így alakult ki a mostani áldatlan patthelyzet. A Fidesz persze megpróbálja a városvezetésre hárítani a felelősséget, holott egyedül rajtuk múlt, hogy nem sikerült új ügyvezetőt választani.

„Komolyan mondom, egy óvodai kiscsoport meg tudta volna oldani azt a feladatot, amit az egri Fidesz-frakciónak nem sikerült”

– jegyezte meg Mirkóczki Ádám.

Facebook
Email