Kunhalmi Ágnes nevében, ám a tudta nélkül terjesztenek lejárató szórólapot a polgármesterről

Döbbenetes, hová süllyedt az egri „ellenzék”.

Az elmúlt napokban Mirkóczki Ádámot támadó szórólapok bukkantak fel a postaládákban, sőt, sokaknak személyesen Pál György, az „ellenzéki összefogás” polgármesterjelöltje vitte el. A kampányanyagban azt igyekeznek bizonygatni, hogy a a független polgármester valójában „fideszes.” A módszer kísértetiesen hasonlít arra, ahogyan például Magyar Pétert vádolja kormánypártisággal a baloldal. Van azonban ezzel a szórólappal egy ennél is jóval nagyobb gond.

A kiadványon az MSZP neve van feltüntetve, illetve az, hogy „felelős kiadó: Kunhalmi Ágnes”. Csakhogy a szocialisták társelnökének fogalma sem volt erről a szórólapról, nevét az ő tudta és hozzájárulása nélkül tették rá.

A példátlan visszaélésről Minczér Gábor alpolgármester rántotta le a leplet. Elmondása szerint a városvezetés felhívta Kunhalmit az ügy kapcsán, aki azt mondta: „nem is tud erről a szórólapról, fogalma sincs, hogy az ő nevében egy ilyen szórólapot kiadtak”.

Minczér hozzátette: meg fogják tenni a „megfelelő lépéseket, hogy földerítsük, hogy ki hogyan is adta ki” a lejárató kiadványt.

Az ügyben természetesen megkerestük kérdéseinkkel az MSZP-t, illetve Kunhalmi Ágnest is, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Fideszes alvó ügynökök az egri ellenzékben?

Az alpolgármester felidézte Pál György sajátos politikai pályafutását is. Az „ellenzéki” jelölt egy évtizeddel ezelőtt még a kanapélopási üggyel elhíresült Nagy Istvánnal és a Fidesz által a városi holding vezetésébe beszavazott Jánosi Zoltánnak ült együtt a Közgyűlés MSZP-frakciójában. Több régi szocialista párttag szerint annak idején „serényen tevékenykedtek a volt szocialista polgármester, Nagy Imre megbuktatásának előkészítésén” – jegyzi meg Minczér Gábor.

Nem sokkal később ez a trojka lényegében eltűnt az egri közéletből csaknem 10 évre. Jánosi 2021-ben az egri Momentum élén tért vissza a politikába, hogy aztán előválasztási veresége után 2022 februárjában a fideszes közgyűlési frakció támogatásával jusson be az EVAT Igazgatóságába. E pozícióból oroszlánrészt vállalt abban, hogy a holding vezetésébe kormánypárti és veterán szocialista kádereket nevezzenek ki – persze szigorúan csak az ő baráti köréből (Így kerülhetett Nagy István Egri Városfejlesztési Kft élére, ahonnan egy kanapéval és egy büntetőüggyel „gazdagodva” távozott.)

Pál György 2023 elején került elő, amikor az Oroján Sándorhoz köthető üzleti körökkel szembekerülő Juhász Gézát le akarták váltani a Városgondozás éléről, és a Fidesz-frakció őt javasolta ügyvezetőnek a cég élére.

Dokumentum: tavaly még cégvezetőt csinált volna Pál Györgyből a Fidesz

Mindez nem akadályozta meg, hogy Jánosi idén márciusi visszalépése után ő legyen az „ellenzéki összefogás” polgármesterjelöltje.

Pál a kampány eleje óta kizárólag a városvezetést „ekézi”, „sehol semmilyen formában nem bírálja a Fideszt, vagy annak egykor nagy hatalmú, mára bukott frakcióvezetőjét, Oroján Sándort

– mutat rá Minczér Gábor. Zárt körben egyébként nem is csinál titkot abból, hogy mik a valódi céljai: az MSZP egri szervezetének taggyűlésén kerek-perec kijelentette: számára még az is jobb, ha a Fidesz nyer, mint, ha Mirkóczki marad.

Minczér Gábor szerint mostanra világossá vált, hogy Nagy, Jánosi és Pál az egri ellenzékbe „beépített alvó fideszes ügynökök”

Az alpolgármester óva inti az egri szavazókat attól, hogy rájuk adják a voksukat, „hiszen amennyiben őket fogják támogatni szavazatukkal június 9-én, akkor semmi mást nem készítenek elő, csak a Fidesz visszatérését, vagy ne adj’Isten Oroján Sándor hatalomátvételét”.

 

Mindenki felteheti a kérdést; vajon miért van az, hogy az állítólagos ellenzék jelöltje Pál György csak és kizárólag a jelenlegi vezetést ekézi? A Fideszt vagy A kék Fideszt (Orojánt) nem bántja? Program helyett csak a negatív kampányt tolja? A videóból kiderül. Kicsit hosszú lett, pedig így sem mondtam el mindent. Akit érdekel nézze végig!

Posted by Minczér Gábor on Friday, May 31, 2024

 

(Fotó: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala)

 

Facebook
Email