Dokumentum: tavaly még cégvezetőt csinált volna Pál Györgyből a Fidesz

Az „ellenzéki” polgármesterjelöltet a Közgyűlés kormánypárti frakciója ültette volna a Városgondozás élére.

A DK-MSZP-Momentum színekben induló Pál György valójában meglehetősen bensőséges viszonyt ápol a kormánypárt egri szervezetével.

Olyannyira, hogy, amikor 2023 elején az Oroján Sándorhoz köthető üzleti körökkel szembekerülő Juhász Gézát le akarták váltani a Városgondozás éléről, a Fidesz-frakció őt javasolta ügyvezetőnek a cég élére.

Juhász korábban lapunknak úgy fogalmazott az ellene indult kormánypárti hadjárat okairól: miután átvette a Városgondozás Eger Kft. vezetését, eltávolította a cég környékéről azokat a többnyire Oroján Sándorhoz közel álló vállalkozókat, „akik a korábbi években megszokták, hogy az előző vezetés strómanként lehetővé teszi számukra a közpénz kilapátolását”.

2023. januárjában Csetneki Attila fideszes közgyűlési képviselő kezdeményezte Juhász azonnali menesztését, helyére pedig ideigélenes ügyvezetőként Pál Györgyöt javasolta „előzetes tájékozódása alapján.”

Nos, Juhász szavaiból kiindulva Orojánék nyilván olyan embert akartak a Városgondozás élére álltani, aki a „közpénz kilapátolását” nem gátolja meg. „Előzetes tájékozódásuk” fő tárgya is ez lehetett, s ennek alapján Pál Györgyöt maguk számára tökéletes jelöltnek gondolhatták, még azzal együtt is (vagy talán éppen azért?), hogy korábban az MSZP közgyűlési frakcióvezetője volt.

Az előterjesztést végül nem vette napirendre a Közgyűlés, így Pál nem lehetett a Fidesz megbízásából cégvezető. Legközelebb 2023 áprilisában hallhattunk róla – akkor már mint az egri „ellenzéki összefogás” polgármesterjelöltjéről.

Pál György tehát alig több mint egyetlen év alatt vált kormánypárti cégvezetőjelöltből „ellenzéki” polgármesterjelöltté.

Persze nem kizárt, hogy ezt a feladatot is ugyanazoktól kapta. Legalábbis nem nehéz erre következtetni abból, hogy az MSZP egri szervezetének taggyűlésén kerek-perec kijelentette:

számára még az is jobb, ha a Fidesz nyer, mint, ha Mirkóczki marad.

„Ellenzéki” polgármesterjelölt: az is jobb, ha a Fidesz nyer, mintha Mirkóczki marad

Az is meglehetősen érdekes, hogy Pál kampányát nyíltan segíti a kanapélopási botránnyal országos hírnevet szerző Nagy István is – aki szintén veterán szoci politikusból vált a Fidesz jóvoltából kinevezett cégvezetővé az Egri Városfejlesztési Kft. élén. Sőt, standja mögött többször feltűnt a Nagy dicstelen távozása után a cég élére – szintén fideszes hátszéllel – kinevezett Kovács Ágnes is.

Láthatjuk tehát: az egri „ellenzéki összefogásban” a fideszes ex-frakcióvezetőnek, Oroján Sándornak lassan több embere van, mint a saját egyesületében.

Az igazán tisztességes az volna az egriekkel szemben, ha együtt is indulnának a választásokon. Esetleg mindannyian visszalépnének a Fidesz javára. A hozzájuk hasonló, teljesen esélytelen jelöltek ugyanis akarva-akaratlanul is csak a kormánypárt visszatérését segtítik elő a város élére.

Mirkóczki és Vágner fej-fej mellett, a többi jelölt esélytelen

 

Facebook
Email