Felvétel: Vágnert csak a Fidesz végrehajtójának szánják Egerben

A fideszesek arról is nyíltan beszélnek, hogy az ellenzék megosztottsága mögött ők állnak.

A kampányhajrában egyre tisztábban mutatkozik meg a Fidesz igaz arca. A szerdai botrány után újabb hangfelvételek láttak napvilágot, amelyeken Pajtók Gábor, Habis László és Szabó Róbert fideszes megyei közgyűlési elnök kerek-perec kimondják, mire is kell nekik Vágner Ákos, meg úgy általában Eger városa.

„Azt látom, hogy olyan típusú emberekből akik ezt képesek lennének teljes mértékben önállóan vinni (…) már régen kifogytunk. Próbáltam olyan emberekben gondolkodni, akik jó végrehajtók lehetnek. Vágner Ákos is eszembe jutott, Ákos egy nagyon jó végrehajtó.”

fogalmaz Szabó.

„Ne gondoljátok azt, hogy a jelöltnek olyan k…va nagy jelentősége van.(…) Ha sikerül megosztani az ellenfelet, a háromlábú hintalovat is megválasztják Fidesz színekben”

– mondja Szabó egy másik felvételen.

Ez talán az elmúlt hetek legfontosabb mondata Egerben. Ez ugyanis két dolgot tesz a Napnál is világosabbá:

1. A Fidesz semmibe nézi az egrieket, teljesen hidegen hagyja őket, kit tennének a város élére, a lényeg, hogy hűséges szolgálójuk legyen.

2. Az ellenzéki megosztottság nem egyszerűen az érdekükben áll, hanem ők idézték elő szándékosan. Szabó ugyanis nem arról beszél, hogy az ellenfél megosztott, hanem arról, hogy „megosztottá kell tenni.”

Ez pedig sajnos sikerült is nekik, hiszen a kormánypárti uralomnak 2019-ben véget vető Mirkóczki Ádám ellen elindult az önmagát az „ellenzéki összefogás” jelöltjének nevező Pál György is.

Illetve a fentiek fényében akár azt is mondhatjuk: elindították, hogy megossza az ellenzéket, és ezzel elősegítse az ő „háromlábú hintalovuk”, Vágner Ákos győzelmét.

Igaz, ez nem is olyan meglepő annak fényében, hogy dokumentum bizonyítja: Pált tavaly még a Fidesz jelölte az egyik legfontosabb városi cég, a Városgondozás élére, és csak azért nem lett ügyvezető, mert Mirkóczki Ádám megakadályozta az újabb, egriek háta mögött megközött pártmutyi keresztülverését a Közgyűlésen.

Dokumentum: tavaly még cégvezetőt csinált volna Pál Györgyből a Fidesz

Ha sajátjai által „háromlábú hintalónak” tekintett Vágnerben lenne minimális önbecsülés, ennek a felvételnek a nyilvánosságra kerülése után visszalépne. És, ha valóban az ellenzéki szavazókat akarná képviselni, akkor ugyanezt tenné Pál is, hiszen most már végleg világossá vált, hogy indulása egyedül a Fidesz érdekét szolgálja.

Pál György ugyanis egészen biztosan nem lesz polgármester. Az elmúlt két hónap közvéleménykutatásainak tanúsága szerint egyértelmű, hogy a polgármesterválasztás Mirkóczki Ádám és a fideszes Vágner Ákos között fog eldőlni. Az összes többi jelölt – beleértve az „ellenzéki összefogás” 10 százalék alatt mért jelöltjét – teljesen esélytelen.

Tehát aki nem Mirkóczkira szavaz, akaratlanul is a Fidesz visszatérését segíti.

Mirkóczki és Vágner fej-fej mellett, a többi jelölt esélytelen

Ebből a felvételből kiderül, hogy a Fidesz tisztában nagyon is van ezzel, és pontosan erre játszik. Hogy Pál György tisztában van-e vele, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy pontosan azt teszi, ami a hatalom érdeke.

Egyet szívvel, egyet ésszel

Most az egrieken van a sor, hogy felismerjék, mi a város érdeke. Vasárnap több szavazólapot kapunk. A tisztán listás EP-választáson szívünk szerint voksolhatunk arra a pártra, amely a legszimpatikusabb számunkra.

Ám az önkormányzatin a józan eszünket is elő kell venni. Itt a második-harmadik, sokadik helyezettnek semmi sem jut, a győztes viszont mindent visz.

Bármit is gondolunk a város előző 5 évéről, a következő 5 év tekintetében a képlet a célegyenesben leegyszerűsödött: Mirkóczki Ádám marad a polgármester, vagy a Fideszes Vágner Ákos váltja. A valóság talaján ez a két eshetőség étezik, más nem. Erről kell döntenünk vasárnap.

Az egri ellenzéki szavazók 2019-ben fegyelmezetten, egységesen szavaztak, és győztek is. Egyedül az ő bölcsességükön múlik, sikerül-e ezt megismételni.

Az EP-re a szívünkkel, az önkormányzati választáson az eszünkkel szavazzunk!

(Fotó: Vágner Ákos Facebook-oldala)

Facebook
Email