Tömegével zuhannak ki a csontvázak az EVAT szekrényéből

Egy kisebb zombi-invázióra elegendő csontvázra bukkantak az önkormányzati cégnél, melynek nyomán egy sor feljelentés született.

A múlt hét végén 14,5 millió forintos károkozással járó hűtlen kezelés gyanújával tettek feljelentést az EgerApp ügyében –  derült ki Mirkóczki Ádám és Minczér Gábor hétfői közös sajtótájékoztatóján.

Az alkalmazás fejlesztésével megbízott cég kiválasztási folyamatában, illetve a szerződéskötésben találtak súlyos szabálytalanságokat az EVAT-nál – mondta el Minczér Gábor alpolgármester.

A rejtélyes applikációról két héttel ezelőtt írtuk meg, hogy megalkotására egy olyan vállalkozással szerződtek, amelynek közös tulajdonosa van az EgerHírek kiadójával.

A feltárt szabálytalanságokat az alpolgármester „a hűtlen kezelés tipikus esetének” nevezte.

Hiába próbálják elkenni az EgerAPP-botrányt, minden dokumentum gyanús összefonódásokra mutat

Elmondása szerint az Eger Termál Kft-nél is súlyos visszaélésekre bukkantak a belső ellenőrzés során, ezek nyomán hétfőn két feljelentést is tettek.

A cégnél több bérlő is nagy arányú, indokolatlan kedvezményben részesült, sőt, olyan is volt, aki a szerződésben vállalt bérleti díjnak is csak alig több mint a felét fizette be.

Szintén büntetőjogi szakaszba lépett az EVAT-nál feltárt szabálytalan foglalkoztatási ügy is. Erről Minczér Gábor korábban már többször is beszélt a nyilvánosság előtt. Januári sajtótájékoztatóján arra világított rá, hogy Gay Krisztinát (aki az előző városvezetés alatt az egri televízió főszerkesztője volt) elvileg az EVAT foglalkoztatja kommunikációs és PR szakemberként.

A cégnél azonban nincs nyoma a munkaviszonyának, szemben az Agria Film Kft-vel, ahonnan 500 ezer forintot fizetést kap.

Ők ezt ugyan tovább számlázták az EVAT-nak, kifizetés viszont nem történt, sőt, teljesítési igazolást sem tudtak felmutatni.

Az alpolgármester rámutatott: a belső ellenőrzés igazolta az általa korábban elmondottakat, így ebben az ügyben is több feljelentést tettek. Minczér Gábor szerint az önkormányzati cégnél ennek kapcsán hamis magánokirat felhasználása, okirattal visszaélés, és hűtlen kezelés valósulhatott meg.

Súlyos visszaélésekre bukkantak az EVAT-nál

Mirkóczki Ádám hozzátette: a konkrét ügyek elbírálása és minősítése a hatóságok feladat, de a városvezetés eddigi feljelentései megalapozottak voltak.

A polgármester elmondta: „teljesen értetlenül” áll a Közgyűlés múlt keddi ülésén hozott döntés előtt,

amellyel a képviselők többsége lényegében kiállt a Városfejlesztési Kft. több súlyos korrupciós ügybe keveredett, azóta már lemondani kényszerült ügyvezetője mellett.

Mirkóczki: bűnpártolást követett el a közgyűlési többség

Mirkóczki Ádám még ennél is megdöbbentőnek nevezte Oroján Sándor szerdai nyilatkozatát, amelyben a képviselő úgy fogalmazott: hogy egymillió forint értékű közvagyon eltűnése

„felfújt lufi”, „egy apróság, egy banánhéj, amelyben „mi nem látunk problémát.”

Sőt, még azt sem zárta ki, hogy a bukott ügyvezetőt, Nagy Istvánt továbbra is alkalmazzák a cégnél.

A polgármester szerint múlt héten egyértelművé vált, hogy

„a Közgyűlésben létrejött a Banánhéj-frakció”, akik számára a közvagyon elleni bűncselekmény nem jelent problémát.

Név szerint is felsorolta, kik azok, akik keddi szavazatukkal csatlakoztak e szövetséghez:

  • Oroján Sándor
  • Bódi Zsolt
  • Juhász Ádám
  • Csetneki Attila
  • Kovács Cs. Tamás
  • Lombeczki Gábor,
  • Keresztes Zoltán
  • Mirkóczki Zita
  • Császár Zoltán

 

Minczér Gábor a sajtótájékoztatón elmondta: úgy értesült, lesz olyan képviselő, aki márciusban a közgyűlés feloszlatását fogja kezdeményezni.

„Nagyon remélem, minden képviselő, aki úgy érzi, hogy munkáját jól és tisztességesen végzi, támogatni fogja ezt a javaslatot. Mi bátran az egriek elé merünk állni”

– szögezte le az alpolgármester.

 

❗️Felpörögtek az események❗️

❌A Közgyűlés többsége úgy látja, bármit megtehetnek, a mi véleményünk pedig az, hogy a törvényeket be kell tartani!

A mi feladatunk, hogy a város érdekeit, vagyonát megvédjük és ezért megteszünk mindent, ha azt látjuk, hogy szabálytalanságok sorozata történik!

✅Éppen ezért az Eger App-ot érintően, az Eger Termál Kft.-vel szemben 4 ügyben valamint az Evat Zrt. feltételezhetően szabálytalan foglalkoztatásával kapcsolatban 3️⃣új feljelentés született.

Posted by Mirkóczki Ádám on Monday, February 20, 2023

Facebook
Email