Több mint havi 2 millióba kerülnek az EVAT által felvett sajtórefensek

Közben a cég vezetése folyton panaszkodik, hogy az önkormányzat miatt nincs pénzük.

Január közepén az EVAT Zrt.-nél egy úgynevezett „Sajtócsoportot” hoztak létre, amelynek működtetéséhez két sajtóreferenst vett fel a cég – értesült lapunk EVAT-os, a cég működésére rálátó forrásokból.

Információink szerint e két új munkatárs teljes bérköltsége meghaladja a havi 2 millió forintot.

Felmerül a kérdés, hogy mi indokolja a két új munkavállaló foglalkoztatását, ha egyébként

az EVAT cégcsoportjához tartozik a Média Eger Kft. is, amelynek munkatársai közt számos képzett újságíró és kommunikációs szakember van.

A személyi állomány bővítése ellentmond a cég vezetése által az elmúlt hónapokban gyakorolt kommunikációnak is. Az EVAT két héttel ezelőtt arról adott ki közleményt, hogy az „önkormányzat által visszatartott források” miatt akár még a távhőszolgáltatás is veszélybe kerülhet a városban.

Többek közt erre hivatkozva zárták be január 11-én a Katona téri parkolóházat is.

Ehhez képest a két új sajtóreferens havi bérköltsége a létesítmény havi bérleti díjának csaknem felét teszi ki.

Szintén a „visszatartott forrásokra” panaszkodva tagadták meg a rezsiválság miatt bajba került orvosi rendelők számára a részletfizetés lehetőségét is.

Részletfizetés helyett végrehajthatatlan kamu-segítséget kapnak a bajba került rendelők

A meglehetősen furcsa létszámbővítéssel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük Szűcs Tamásnak, az EVAT Zrt. vezérigazgatójának is. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Mi folyik az EVAT-nál?

Az EVAT körül szinte napról napra növekszik a zűrzavar és sűrűsödnek a kérdőjelek. Kedden a rendőrség már házkutatást is tartott a cégnél. A hatóságok feltehetően a Katona téri parkolóház eltűnt dokumentációját kereshették.

Ennek kapcsán Mirkóczki Ádám január 6-i sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Szűcs Tamás májusban került az EVAT élére, miután a Fidesz és a vele együttműködő “ellenzéki” képviselők szavazataival leváltották a cég vezetését. Korábban azonban az önkormányzat Vagyongazdálkodási Irodáját vezette, s így ő volt felelős a parkolóház ügyeinek intézéséért is. Amikor innen az EVAT vezérigazgatói székébe távozott,

“a Katona téri parkolóház dokumentációja szőrén-szálán eltűnt”

– mutatott rá a polgármester.

Mirkóczki: másfél milliárdot vett volna ki az egriek zsebéből a parkolóház szerződése

Minczér Gábor alpolgármester január 10-i sajtótájékoztatóján elmondta: a közelmúltban

két ügyben is lezárult a belső vizsgálat a cégnél, s a szakemberek komoly szabálytalanságokat tártak fel.

A szakemberek a strand takarítási feladatait végző (mindössze hat nappal korábban alapított) céggel kötött szerződés, illetve Gay Krisztina, az egri tv volt főszerkesztőjének EVAT-os alkalmazása kapcsán találtak súlyos visszaéléseket.

A belső vizsgálat során felmerült a hűtlen kezelés, az okirathamisítás, a hivatali hatalommal való visszaélés és a színlelt szerződés lehetősége is így a városvezetés feljelentést tett az ügyben

– mutatott rá Minczér Gábor.

Súlyos visszaélésekre bukkantak az EVAT-nál

Facebook
Email