Oroján sajnálja, hogy Jánosi visszalépett

Pedig olyan szépen elüzletelhettek volna még a Közgyűlésben.

„Sajnálom, hogy Jánosi Zoltán visszalép a polgármester jelöltségtől. (…) Ő egy fiatal és tettre kész ember, akivel eltérően gondolkodtunk, mégis Egerrel kapcsolatban sok mindenben egyetértettünk – írja a Facebook-bejegyzésében Oroján Sándor.

A Fidesz bukott frakcióvezetője egyébként igazat mond:

valóban sok mindenben egyetértettek az egri Momentum elnökével. Többek közt abban, hogy 2022 februárjában a kormánypárti képviselőkkel karöltve fejezték le az EVAT-ot, kölcsönösen beszavazva egymás embereit a városiholding vezetésébe.

Jánosi Zoltán is így került be az Igazgatóságba, ahol a fideszes delegáltakkal közösen ültették jelöltjeiket az önkormányzati cégek nyakára.

Emlékezetes közös humánpolitikai sikerük volt Nagy István kinevezése a Városfejlesztési Kft. élére, aki rövid regnálása alatt talán csak a parkettát nem szedte fel – de az irodából azért hazavitt egy egymilliós kanapét. Szintén teljes egyetértés volt Oroján és Jánosi között abban, hogy az előző, fideszes városvezetés propagandistáját, Gay Krisztinát úgy helyezzék jól fizető állásba, hogy munkavégzésének lényegében semmi értelmezhető nyoma nem volt hónapokon át.

A bizarr politikai románc idilljébe az rondított bele, hogy a Pajtók Gáborral elmérgesedett viszonya miatt Orojánt kizárták a Fideszből. Ám, ha sikerül bejutnia júniusban a Közgyűlésbe, még felmelegíthették volna a töltött káposztát. Így azonban sajnos a jövőben „tettre kész” tettestársa nélkül kell majd helytállnia a közéletben.

Facebook
Email