Mirkóczki: az egriek nem osztályozandó rabszolgák, hanem szabad emberek

Vasárnap ezt meg is mutathatjuk a hatalomnak.

Szerdán került nyilvánosságra egy hangfevétel, amelyen Pajtók Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Szabó Róbert, a megyei közgyűlés fideszes alelnöke és Habis László, Eger korábbi polgármestere arról tanácskoznak, hogyan lehetne manupulálni az önkormányzati választások eredményét.

A fideszes politikusok a választókörzeti határok számukra kedvezőbb átrajzolásáról, illetve egy olyan 19 ezer fős listáról beszélnek, amelyen az egrieket a kormánypárthoz való lojalitásuk alapján osztályozzák.

Vágóhídi barmoknak nézi az egrieket a Fidesz

„A hangfelvételen az egri helyhatósági választások befolyásolási kísérlete, sőt a fejlemények tükrében sikeres kísérlete hallható” – mutat rá Mirkóczki Ádám.

„A Fidesz nem tanul és nem felejt, úgy látszik, és egy Oroján Sándor nélküli Fidesz semmivel sem különb, mint Oroján Sándorral”, akit korábban „fogtunk már meg illegális listázással” – emlékeztet a polgármester.

„Most pedig a Fidesz kampányfőnöke ismeri el a világ legtermészetesebb módján, hogy listázzák és osztályozzák az egrieket, mint valami rossz gyümölcsárusnál, hogy melyik a lédig, melyik való lekvárba, és melyik az, ami befőzni való gyümölcs”

– fogalmaz Mirkóczki Ádám.

A polgármester felteszi a kérdést: azok az egriek, akik ezen a listán csak kettes osztályzatot kaptak, másod-, harmad-, vagy ötödrangú állampolgárok? És mi van azokkal, akik nem is szerepelnek ebben az adatbázisban?

„Még a fideszes szavazók nevében is én kérem ki magamnak és utasítom vissza ezt a módszert. Az egriek nem rabszolgák, nem eladó állatok, nem eladó gyümölcsök, nem termékek, amelyeket osztályozni lehet”

– szögezi le Mirkóczki. Hozzáteszi: itt az ideje, hogy kiderüljön, hogy Vágner Ákos csak Pajtók és Habis bábja, vagy van önálló véleménye. Felszólítja Vágner Ákost, valljon színt: mit gondol ezekről a listákról, az egriek osztályozásáról?

A polgármester szintén „vérlázítónak” tartja, „amit hivatalnokokkal csinálnak erőből kormánypárti politikusokként”.

„Elképesztő dolognak tartom azt, hogy akár az egri jegyzőt, akár a Heves megyei főjegyzőt, akár bármilyen hivatalnokot egy olyan tettre vegyenek rá, amely pártpolitikai logika és pártpolitikai érdek alapján befolyásolja a választások kimenetelét, a választások rendszerét”

– hangsúlyozza.

A polgármester arra kéri a város polgárait, „gondolkodjanak el nagyon azon, hogy adnak-e bizalmat egy olyan szereplőnek, aki lehet, hogy onnantól kezdve már nem 19 ezer, hanem 50 ezer egrit fog ugyanígy listázni és ugyanígy osztályozni és majd az osztályzatok alapján dől el, hogy kinek segítenek, vagy ki boldogulhat, és ki az, aki meg semmilyen körülmények között nem.”

Hangsúlyozza: most vasárnap, június 9-én minden egrinek véleményt kell mondani erről a fideszes tempóról.

„Ne hagyják magukat se listázni, se befolyásolni, se osztályozni, önök nem eladó állatok, önök nem politikai termékek, önök nem biorobotok! Önök érző, felnőtt, felelősségteljes, szabad emberek, szabad egriek, akik saját maguk el tudják dönteni, hogy kiknek adnak bizalmat a következő öt évben, és kiknek nem”

– üzeni az egrieknek Mirkóczki Ádám.

Mirkóczki vagy a Fidesz

Nemrégiben írtunk arról, hogy az elmúlt két hónap közvéleménykutatásainak tanúsága szerint egyértelmű, hogy a polgármesterválasztás Mirkóczki Ádám és a fideszes Vágner Ákos között fog eldőlni. Az összes többi jelölt – beleértve az „ellenzéki összefogás által indított, 10 százalék alatt álló Pál Györgyöt – teljesen esélytelen.

Tehát aki nem Mirkóczkira szavaz, akaratlanul is a Fidesz visszatérését segíti.

Az egri ellenzéki szavazók 2019-ben fegyelmezetten, egységesen szavaztak, és győztek is. Egyedül az ő bölcsességükön múlik, sikerül-e ezt megismételni.

Mirkóczki és Vágner fej-fej mellett, a többi jelölt esélytelen

Facebook
Email