Keményen leoltották a munkásszálló ügyében sunyuló Orojánt a helyi lakók

A csütörtöki közgyűlésen sikerült meggátolni a beruházást. Ám ez nem Orojánon múlt, és ezzel többen is szembesítették.

Komoly felzúdulást keltett Lajosvárosban a Galagonyás utcába tervezett munkásszálló. A Közgyűlés csütörtöki ülésén a testület egyhangúlag úgy döntött:

Egerben munkásszállás a Közgyűlés hozzájárulása nélkül nem létesülhet, és ilyen funkció céljára nem is alakíthatnak át semmilyen ingatlant.

A konszenzus azonban már nem volt ennyire teljes, amikor arról kellett határozni, maradjon-e a környék továbbra is külterületi gazdasági övezet. Az itt élők szerdai tiltakozó megmozdulásukon világossá tették, hogy ezt szeretnék, mert nem csak munkásszállót, de lakóparkot sem szeretnének a már most is komoly közlekedési terhelésnek kitett környéken.

Mirkóczki Ádám felhívta a figyelmet:

ha lakóövezetté válik a környék, az lehetőséget ad arra is, hogy a lakásokban vendégmunkásokat helyezzenek el ezzel megkerülve bármilyen tiltást.

Farkas Attila alpolgármester pedig arra mutatott rá: ha belterületi lakóövezetté sorolják át a környéket, akkor az itt működő vállalkozások, műhelyek ellehetetlenülhetnek.

A lakóövezetbe való átsorolás – tehát a befektető érdekei – mellett a fideszes Csetneki Attila és Oroján Sándor kardoskodott. A bukott frakcióvezető és egykori társai a szavazásnál végül tartózkodtak.

Vagyis nem támogatták, hogy a Galagonyás utca és környéke továbbra is gazdasági övezet maradjon. Ha rajtuk múlik, a területre lakóparkot, vagy lakóházaknak álcázott munkásszállásokat építhetne a beruházó.

Oroján Sándor a Facebookon el is dicsekedett közgyűlési vitézkedésével – ám nem közel sem aratott osztatlan sikert.

A környékbeliek felháborodottan kérték számon „bátor tartózkodását”, és arra is, hogy a szerdai tiltakozáson nem látták a lakókkal beszélgetni.

 

 

A közgyűlésen Minczér Gábor is emlékeztetett rá, hogy Oroján csak rövid időt töltött a megmozduláson, s miután a jelen levők érdeklődését nem igazán sikerült felkeltenie, eloldalgott. Csak órákkal később tért vissza a helyszínre egy Facebook-élőzésre. A politikus valóban csak délután négy után jelentkezett be a Galagonyás utcából, amikor a délelőttre meghirdetett tiltakozás résztvevői már mind hazamentek.

 

A bejegyzés alatt hamarosan megjelent egy, a kritikát megfogalmazó lajosvárosi kommentelőket gyalázó ismeretlen – akit azonban egy egri Facebook-csoportban csúnyán lelepleztek: még a profilképe is netről lopott.

 

Oroján visszatér?

A belső harcok miatt rottyon levő egri Fidesz láthatóan elengedte a várost, ez legkésőbb akkor vált világossá, amikor hétfőn bejelentették: egy közéletben szinte tökéletesen ismeretlen polgármesterjelöltet indítanak a választásokon.

Egykori erős emberük, Oroján Sándor lényegesen komolyabb versenyzőnek tűnik, s most nyilvánvalóan arra hajt, hogy a választásokon „függetlenként” vehesse át a város vezetését, vagy legalább szerezzen erős pozíciókat a Közgyűlésben. Most már annyi kontroll sincs felette, korábban Fidesz-tagként, hatalomvágyát korlát nélkül kiélheti.

Júniusban eldől, hogy az egriek hagyják-e ezt neki.

Facebook
Email