Megvan a Fidesz polgármesterjöltje

Vágner Ákos agrármérnököt indítja a párt.

Az egri szervezet február 19-i közgyűlésén döntöttek a jelölt személyéről.

Az egri Fidesz közleményéből kiderül: Vágner Ákos 49 éves okleveles gazdasági agrármérnök.

1975-ben született Egerben. Alapfokú tanulmányait a Lenkey János Általános Iskolában végezte. A Neumann János Gimnázium, Technikum és Kollégiumban érettségizett. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen és jogelődeinél több felsőfokú agrár- és gazdasági végzettséget szerzett. Édesanyja matematika és informatika szakos tanárnő, a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumból vonult nyugdíjba. Édesapja erdőmérnök, az Egererdő Zrt. Egri majd Felsőtárkányi Erdészetének vezetője volt.

Vágner Ákos közel 20 évig a Heves Megyei Agrárkamaránál dolgozott, éveken át vezetőként irányította a kamara, mint gazdasági önkormányzati operatív munkáját. Két évig az Agrárkamara országos szervezetében végzett vezetői feladatokat.

Széthullva állnak rajtvonalhoz

Az egri Fideszt nem kímélte az elmúlt egy-másfél év. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő és Oroján Sándor közgyűlési frakcióvezető elmérgesedett viszonya a 2022 decemberében a szervezet feloszlatásához vezetett. Az újjáalakulás után már nem vették vissza Orojánt, és a képviselőcsoport többi tagjának sorsa sem tisztázódott igazán a mai napig, így közel sem biztos, hogy a párt színeiben indulhatnak júniusban.

A bukott frakcióvezető novemberben saját egyesületet hozott létre és bejelentette, hogy indul a választásokon. Ezt a Fidesz persze nem nézi jó szemmel, és néhány hónapnyi hallgatás után a múlt héten páros lábbal bele is szálltak Orojánba és szervezetébe.

Persze a válasz sem késett sokáig, a  közleményt megosztó Facebook-poszt alatt kemény adok-kapok alakult ki a kormánypárt egykori és jelenlegi vármegyei és városi prominensei között.

Elszabadult a pokol az egri Fidesz háza táján

 

 

Facebook
Email