Jánosiék ordas nagy kamuprofilja bukott le a Facebookon

Számos egri csoportban és oldalon kardoskodik a Momentum álláspontja mellett egy „ember”. Akiről kiderült, hogy valószínűleg nem létezik.

„Egri János” neve sokaknak csenghet ismerősen csenghet az elmúlt egy-másfél évből. Szinte minden, városunkhoz kötődő csoport és oldal kommentmezőjében feltűnt már, hogy harciasan védelmébe vegye az egri Momentum, különösen a helyi szervezet elnökének, Jánosi Zoltánnak az álláspontját, illetve gyalázza politikai ellenfeleit. Saját üzenőfalán is egymást érik a Jánosi véleményét propagáló, vagy a városvezetést támadó bejegyzések.

A lelkes online aktivista azonban valójában egy francia Linkedin profil másolata.

– szúrta ki Farkas Attila alpolgármester.

❗❗❗Vigyázat súlyos KAMUPROFIL

🤣🤣Az utóbbi 1-1,5 évben megfigyelhető volt, hogy számos egri facebook csoportban, egy…

Posted by Farkas Attila on Tuesday, September 12, 2023

 

Azt ugyan tudjuk, hogy a Momentum szövetségesi viszonyt ápol Emmanuel Macron pártjával, ám az nem túl valószínű, hogy a francia elnök egyenesen Párizsból küldött volna egy gyógyszerészeti cégvezetőt Egerbe, hogy segítse az elmúlt hetekben egyre súlyosabb önellentmondásokba keveredő Jánosi kampányának segítésére.

Sokkal valószínűbb, hogy ha a városban már nem igazán találnak olyanokat, akik komolyan vennék őket, kénytelenek online legyártani aktivistákat.

A fiktív profilok igen hasznosan tudnak lenni, ám van egy megkerülhetetlen probléma velük: jövő tavasszal nem szavazhatnak. Legkésőbb akkor kiderül, hány ember hisz még a város rekordsebességgel pörgő politikai szélkakasának.

Facebook
Email