Jánosi Zoltán vagy teljesen fogalmatlan, vagy tudatosan hazudott a Városgondozás ügyében

Az egri Momemtum-elnök olyat ígért, amiről az első perctől tudnia kellett (volna), hogy lehetetlen.

Jánosi Zoltán múlt héten harcias közleményben ígérte: az EVAT Igazgatóságnak (IG) tagjaként „megakadályozza”, hogy kinevezzék a holding alá tartozó Városgondozás új ügyvezetőjét, aki szerinte „NER-lovag”. Ehhez képest az EVAT mai közleményében ezt olvashatjuk:

„A Városgondozás Eger Kft. a hétfői taggyűlésén a közgyűlési és az EVAT Zrt. igazgatósági határozatokban foglaltaknak megfelelően a keddi nappal megválasztotta Eged István Renátót a társaság ügyvezetőjévé.”

Persze, ettől még nem kizárt, hogy az IG-ben Jánosi megpróbálta megakadályozni Eged kinevezését.

Csakhogy ehhez az EVAT vezetésének az égvilágon semmi joga nem lett volna a Közgyűlés döntése után.

Jánosi múlt héten még azt harsogta „Ez a folyamat blokkolható, és van elvi lehetőség új pályázat kiírására is, tehát csak a szándékon múlik hogy sikerüljön megakadályozni e botrányos kinevezést”.

Valójában egyszerűen a hatályos törvényeken múlt, hogy nem történt, nem történehetett így.

Ezt pedig az egri Momentum-elnöknek, volt képviselőként, sőt jövőre a polgármesteri székre pályázó jelöltként pontosan tudnia kellett volna. Tehát vagy tudatosan hazudott, vagy a legalapvetőbb önkormányzati jogi kérdésekben is teljesen fogalmatlan.

Mindenki döntse el, melyik a kínosabb.

Persze, már az is elég cinkes, hogy Jánosi annak az Eged István Renátónak a kinevezése ellen ágált, akinek ügyvezetői pályázatát egy hónappal korábban még teljes mellszélességgel támogatta az EVAT IG-ben.

Csak azt követően „háborodott fel” az új ügyvezető gazdasági és politikai hátterén, hogy lapunk leleplezte ezt a kellemetlen tényt.

Ilyen a világon nincs: először javasolta, most megvétózná a Városgondozás új vezetőjét a Momentum-elnök

Hogy Jánosi hazudik-e, vagy alkalmatlan, nem először merül fel ennek az ügynek a kapcsán. Hirtelen köpönyegfordítását ugyanis azzal magyarázta, hogy azért támogatta a pályázatot, mert Eged „elhallgatott” bizonyos tényeket. Ezek viszont teljesen nyilvános, fél perc alatt interneten kikereshető adatok. Ha ezeknek nem nézett utána, akkor miért is veszi fel a fizetését az EVAT vezetésében? Ha nagyon is tisztában volt Eged hátterével, és úgy támogatta a pályázatát, akkor viszont egyértelmű, hogy utólagos magyarázkodása során hazudott az egrieknek.

Jánosi dúlt keblű „NER-ezése” ettől eltekintve is egészen döbbenetes képmutatás.

Az egri Momentum-elnök ugyanis eleve nem is ülne az EVAT vezetésében, ha nem szavazta volna be oda a Fidesz közgyűlési frakciója és a velük tavaly február óta együttműködő „ellenzéki” képviselők (köztük pártjának képviselője, Keresztes Zoltán.)

Fideszes júdáspénzzel a zsebükben „küzdenek” a NER ellen az egri momentumosok

Facebook
Email