Egy felmondást sem tudnak elintézni az EVAT vezetői

Lassan bohózatba fordul Juhász Géza rágalomhadjáratra építő leváltása a Városgondozás Eger Kft. éléről.

A szakembert ismét sikertelenül próbálták meg eltávolítani – panaszkodik csütörtöki közleményében az EVAT Zrt. Juhász leváltásáról a Közgyűlés döntött a Fidesz-frakció és a velük együttműködő „ellenzéki” képviselők szavazataival.

Akárcsak arról, hogy februártól a Városgondozást is működtető önkormányzati cég élén új vezetés áll, amely a jelek szerint egy ilyen, nem túl bonyolult munkajogi kérdéssel sem tud megbirkózni.

Arra hivatkoznak, hogy a leváltott vezető „ügyvédekkel felvértezve” akadályozza meg a testületi döntés végrehajtását, és nem távozik helyéről. Juhász Géza ezzel szemben a HEOL-nak azt mondta: „A csütörtöki taggyűlésen ők jöttek több ügyvéddel, nem volt viszont egy ügyvéd sem, aki engem képvisel.”

Szerinte „óriási fogalomzavar van az EVAT-ban”, hiszen a munkakör átadásnak vannak törvényes feltételei, mindaddig míg nincs akinek átadja az ügyvezetést, nem is tudja ezt megtenni.

„Azért nem fogom szabálytalanul átadni a cég irányítását, mert fontos nekem, hogy törvényes, megfelelő irányítója legyen”

– szögezte le Juhász Géza.

Hozzátette: múlt év őszén nem sikerült az a közös megegyezéses szerződés megszüntetés, amiről a közgyűlés döntött, rendes felmondással pedig meg sem próbálkozott az EVAT vezetése.

Hangsúlyozza: ő maga kérte, hogy 2023 májusától távozhasson. „Türelmetlen politikusok, kapzsi, izgága emberek megalapozatlan videókkal hiteltelenítve, belekevertek egy úgynevezett fakivágási botrányba. Méltatlan volt és aljas” – emlékeztet a Városgondozás vezetője.

Az EgerHírek „leleplező” cikkéről azóta jogerősen mondta ki a bíróság, hogy hazugság volt, az Oroján Sándor szócsöveként ismerté portál kénytelen volt helyreigazítást is közzétenni az ügyben.

Jogerős: hazudott az EgerHírek Mirkóczki “fakivágási botrányáról”

„Én ügyvezetőként a cég érdekét képviselem és a törvényességet próbálom betartatni. Az Evat olyan döntéseket hoz, ami nincs szinkronban a közgyűléssel és a vagyonrendelettel.

Ne nekem kelljen már továbbképzést tartani arról, hogy kell engem jól kirúgni”

– fogalmazott a a HEOL-nak Juhász Géza.

Az EVAT körül az utóbbi időben egyre jobban sűrűsödnek a kérdőjelek. Az év elején két ügyben is lezárult a belső vizsgálat a cégnél, ezek során a szakemberek komoly szabálytalanságokat tártak fel. Az eljárás során felmerült a hűtlen kezelés, az okirathamisítás, a hivatali hatalommal való visszaélés és a színlelt szerződés lehetősége is így a városvezetés feljelentést is tett.

Súlyos visszaélésekre bukkantak az EVAT-nál

“Tragédia városunk számára, hogy azokat a szakembereket, akik hosszú éveken át becsületesen végezték a munkájukat, most sorra távolítják el az Evatból,

helyettük pedig politikai kinevezetteket, szakmaiatlan végrehajtókat alkalmaznak, akik csak a források felelőtlen elherdálásában jeleskednek”

– mutatott rá csütörtöki közös közleményében Mirkóczki Ádám polgármester, és Minczér Gábor, illetve Farkas Attila alpolgármester.

100 milliót tapsolt el az EVAT, most meg az önkormányzattól követelnek pénzt

 

 

 

“Tragédia városunk számára, hogy azokat a szakembereket, akik hosszú éveken át becsületesen végezték a munkájukat, most sorra távolítják el az Evatból, helyettük pedig politikai kinevezetteket, szakmaiatlan végrehajtókat alkalmaznak.”

 

Óriási a fogalomzavar az Evatban. A munkakör átadásnak vannak törvényes feltételei, mindaddig míg nincs akinek átadjam az ügyvezetést, nem is tudom – reagált a fentiekre Juhász Géza.

– A csütörtöki taggyűlésen ők jöttek több ügyvéddel, nem volt viszont egy ügyvéd sem, aki engem képvisel.

Facebook
Email