Jogerős: hazudott az EgerHírek Mirkóczki “fakivágási botrányáról”

A Fidesz és helyi médiája hónapokon át pörgött a polgármester úgynevezett „fakivágási botrányán”. Most már viszont papírjuk is van róla, hogy hazudtak.

Az EgerHírek egy szeptemberi cikkében azt állította, hogy Mirkóczki Ádám házánál a Városgondozás alkalmazottai vezetői utasításra, ingyen végeztek munkálatokat, ezekről pedig aztán számla sem készült. Csakhogy ebből egyedül annyi igaz, hogy

a fakivágás valóban megtörtént, a többi kamu.

A „botrányt” Mirkóczki még a cikk megjelenésének napján egyértelműen cáfolta, világossá téve: az ingatlanán végzett munkavégzés olyannyira szabályos volt minden tekintetben, hogy

a munkálatokról nemhogy számla készült, még írásos árajánlat is kértek, és annak ellenértékét határidőben kiegyenlítette.

A polgármester sajtóhelyreigazítást kért az EgerHírektől, ám a portál ezt megtagadta. Ezt követően fordult az igazságszolgáltatáshoz. Az ügyben november 25-én született első fokú ítélet, melyről mi is beszámoltunk. A Kecskeméti Törvényszék Mirkóczkinak adott igazat, helyreigazítás közlésére kötelezve az EgerHíreket.

A portál fellebbezett, de másodfokon is megerősítették az őket elmarasztaló ítéletet.

Jellemző, hogy a fellebbezésben az EgerHírek sem vitatta, hogy valótlanságot állítottak, csupán eljárási okokra hivatkoztak, illetve a helyreigazítás szövegének kiegészítését kérték.

A Szegedi Ítélőtábla mindkét érvüket elutasította, így a döntés jogerőre emelkedett.

Az EgerHírek tehát most már biztosan nem ússza meg a következő helyreigazítás közzétételét:

„A 2022. szeptember 28. napján a „BOTRÁNY: a Városgondozás emberei Mirkóczki házánál dolgoztak – videó” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Mirkóczki Ádám feldebrői családi házának udvarán a Városgondozás Eger Kft. alkalmazottai úgy végeztek munkát, hogy azért Mirkóczki Ádám nem fizetett. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy az elvégzett munkáról nem készült számla.”

Facebook
Email