Az egri Momentumnak nincs hányingere, pedig lenne mitől

A párt elnöke a pedofilbotrány kapcsán páros lábbal szállt bele a Fideszbe és a DK-ba is – Egerben viszont mindkettővel összeborulnak.

A pedofil gyermekotthon igazgató bűnsegédjének adott elnöki kegyelem az elmúlt évek egyik, ha nem a legsúlyosabb politikai válságát idézte elő, melynek nyomán az államfő és a Magyarországi Református Egyház vezetője is lemondani kényszerült, a volt igazságügyi miniszter pedig távozott a közéletből. A botrányt a sajtó robbantotta ki, politikai jelentőségét pedig a Momentum ismerte fel leggyorsabban, a párt vezetője, Donáth Anna volt az első, aki lemondásra szólította fel a köztársasági elnök asszonyt. A Demokratikus Koalíció reakcióját azonban élesen elítélte és undorítónak nevezte. 

A DK ugyanis országszerte „Isten? Haza? Pedofília” feliratú plakátokat helyezett ki Orbán Viktor arcképével.

Donáth szerint ugyan a kegyelmi ügy „erkölcsi Csernobil”, a rendszer „velejéig romlott”, ám Gyurcsányék ezzel a reakcióval „kivetkőztek emberségükből”, mitől neki „hányingere van.

A fenti megállapításokat nyilván nagyon sokan osztják. Ám ők talán azt is elvárnák a Momentumtól, hogy ne lépjenek szövetségre sem azokkal, akiket „velejéig romlottnak” tartanak, sem azokkal, akiktől „hányingerük van”. Sem országosan, sem helyi szinten.

Egerben viszont pontosan ezt teszik. A DK-val hivatalosan, a Fidesszel a színfalak mögött állnak össze.

Amikor a Demokratikus Koalíció összeomlás szélére sodródott egri szervezete feladta a küzdelmet, és besoroltak Jánosi Zoltán momentumos polgármesterjelölt mögé, a párt helyi szervezete részéről egy nyikkanás sem hangzott el arról, mit gondolnak Gyurcsányék politikájáról, amely elnökük szerint hányingert keltő.

Nekik bőven elég volt, hogy az erejét és morális tartását is elvesztő egri DK feladta azt a feltételét, hogy csak akkor hajlandóak támogatni Jánosit, ha lemond az EVAT igazgatósági tagságáról.

A DK meghátrált, besorolnak Jánosi mögé

 

A városi holding vezetésében betöltött jól fizető pozíciót ugyanis az egri Momentum elnöke a Fidesz támogatásával szerezte meg, cserébe a párt képviselője, Keresztes Zoltán a Közgyűlésben szolgai módon teljesítette a kormánypárti frakció akkori vezetőjének, Oroján Sándornak az utasításait.

 

Fideszes júdáspénzzel a zsebükben „küzdenek” a NER ellen az egri momentumosok

A kép pedig akkor lesz igazán kerek, ha hozzátesszük azt is: arról a Jánosi Zoltánról beszélünk, aki 2002 és 2010 között még az MSZP-t képviselte a testületben.

A magyar politikában az elvhűség és a következetesség sajnos eleve ritka vendég, ám az egri Momentum még ezzel a mércével mérve is döbbenetes erkölcsi mélységekbe merült alá.

A „politikai megújulás” zászlóját lobogtatva a szocialistáktól importáltak elnököt, aki aztán titokban paktumot kötött a Fidesszel, majd végül összeállt a saját elnökük által undorítónak nevezett DK-val.

Nos, Egerben meg ettől van egyre több embernek hányingere.

(Fotó: Jánosi Zoltán Facebook-oldala)

Facebook
Email