Végrehajtó vasalja be az Egerhíreken kamu „fakivágási ügy” miatt kirótt perköltséget

Az ítélet januárban emelkedett jogerőre, ám Oroján Sándor szócsöve azóta sem fizetett.

A Fidesz és helyi médiája hónapokon át pörgött a polgármester úgynevezett „fakivágási botrányán”. Év eleje óta már papírjuk is van róla, hogy hazudtak.

A bíróság a helyreigazítás mellett 175.260 forint perköltség megfizetésére is kötelezte őket, ezt azonban mindeddig nem tették meg.

Az Egripost úgy értesült, hogy

az EgerHírek kiadója ellen végrehajtást rendeltek el, számlájukra pedig már kis adták az inkasszót.

Kamu „botrányon” hasaltak el

Az EgerHírek egy szeptemberi cikkében azt állította, hogy Mirkóczki Ádám házánál a Városgondozás alkalmazottai vezetői utasításra, ingyen végeztek munkálatokat, ezekről pedig aztán számla sem készült. Csakhogy ebből egyedül annyi igaz, hogy

a fakivágás valóban megtörtént, a többi kamu.

A „botrányt” Mirkóczki még a cikk megjelenésének napján egyértelműen cáfolta, világossá téve: az ingatlanán végzett munkavégzés olyannyira szabályos volt minden tekintetben, hogy

a munkálatokról nemhogy számla készült, még írásos árajánlat is kértek, és annak ellenértékét határidőben kiegyenlítette.

A polgármester sajtóhelyreigazítást kért az EgerHírektől, ám a portál ezt megtagadta. Ezt követően fordult az igazságszolgáltatáshoz. Az ügyben november 25-én született első fokú ítélet, melyről mi is beszámoltunk. A Kecskeméti Törvényszék Mirkóczkinak adott igazat, helyreigazítás közlésére kötelezve az EgerHíreket.

A portál fellebbezett, de másodfokon is megerősítették az őket elmarasztaló ítéletet.

Jellemző, hogy a fellebbezésben az EgerHírek sem vitatta, hogy valótlanságot állítottak, csupán eljárási okokra hivatkoztak, illetve a helyreigazítás szövegének kiegészítését kérték.

A Szegedi Ítélőtábla mindkét érvüket elutasította, így a döntés jogerőre emelkedett.

Facebook
Email