Végleg szétrobbant az egri Fidesz

Orosz Lászlóné eddigi frakcióvezető is távozik a pártból. 

Orosz Lászlóné a Fideszből kiebrudalt Oroján Sándort váltotta a közgyűlési frakció élén. Ám alig több mint egy évig viselte csak e tisztséget, a kormánypárt így már a második frakcióvezetőját veszti el.

Április 5-én bejelentette: „független” polgármesterjelöltként indult az önkormányzati választásokon. Már akkor is jogosan merült fel a kérdés: ezek után még mindig a kormánypárti frakció vezetője, egyáltalán tagja-e még?

A válasz ma érkezett meg. Orosz Lászlóné közleményben tudatta: lemond posztjáról, a Közgyűlésben pedig a maradék másfél hónapban független képviselőként működik.

Az utóbbi időben szinte minden nap érkezik egy újabb kilépő, és „független” színekben elinduló politikusról szóló hír a szilánkokra hullott egri Fidesz háza tájáról.

Novemberben az egykori nagy hatalmú frakcióvezető, a fidesszel összeálló „ellenzéki” képviselőkkel kötött bizarr politikai szövetség vezéralakja, Oroján Sándor jelentkezett be „független” jelöltként.

Pénteken Tarsoly József hegybíró jelentette be, hogy elindul a polgármester-választáson, az őt jelölő szervezet színeiben pedig képviselőjelöltként sorompóba áll az eddig fideszes színekben politizáló Kovács Cs. Tamás és Bódi Zsolt.

Jelen állás szerint tehát az egri Fidesz romjai alól már négy polgármesterjelölt is előbújt:

  • Vágner Ákos hivatalos fideszes jelölt
  • Oroján Sándor, volt fideszes frakcióvezető
  • Orosz Lászlóné, most már szintén volt fideszes frakcióvezető
  • Tarsoly József
Facebook
Email