Oroján egy civil szervezet jelöltje lesz a választásokon

A közgyűlési képviselő az Egerért Most Egyesület színeiben indul a polgármesteri posztért.

Ez a szervezet megalakulásáról beszámoló sajtótájékoztatón derült ki.

Az egyesületet Kovács-Ferencz László vezeti, aki elmondta, „a város fejlődéséért tenni akaró, az egri hagyományokat őrző, politikai partoktól független szervezet” életre hívása a céljuk. Hozzátette. Tagjaik közt mindenféle világnézetű ember megtalálható, de „zömében konzervatívok”.

Felidézte a most létrejött szervezet előzményeit, mindenekelőtt az Egri Kertvárosért Civil Társaságot, amely azért küzdött, hogy a keleti elkerülő út nyomvonalát a várostól távolabb jelöljék ki.

Kovács-Ferencz László úgy látja, a politikai csatározásokban fontos ügyek sikkadnak el, ők viszont vissza szeretnék hozni a közéletbe a párbeszédet. Rámutatott: olyan témákról kell közösen gondolkodni, mint a népességfogyás, a fiatalok elvándorlása.

Bejelentették: Az Egerét Most Egyesület 2024-es önkormányzati választáson minden körzetben indulni szeretnének és polgármester-jelöltet is állítanak Oroján Sándor személyében.

Weboldalukon kívül hírlevéllel, jövő héttől utcai jelenléttel és fórumokkal szeretnék megismertetni gondolataikat a polgárokkal. Munkacsoportjaikba pedig várják a különböző területek szakértőit.

Az önkormányzati képviselő elmondta: az egyesületben ő az egyetlen politikus. Hozzátette: a szervezetben több féle világnézetű ember dolgozik együtt, ám „Eger szeretete” összeköti őket. Hangsúlyozta: arról kell beszélni, mit kellene tenni a városban, nem arról, hogy ki miért hibás.

A Fidesz-frakciót korábban vezető Oroján Sándor tavaly év vége óta nem tagja a kormánypártnak, amikor feloszlatták a helyi szervezetet. Amikor márciusban újjáalakult az egri Fidesz, a képviselőt (és valószínűleg a frakció többi tagját sem) nem vették vissza.

(Fotó: Oroján Sándor Facebook-oldala)

Facebook
Email