Tovább folytatják a nyomozást az Eger App ügyében

Az ügyészség szerint van még mit nyomozni az ügyön – írja Facebook-bejegyzésében Farkas Attila.

Még tavaly januárban jelentette be Oroján Sándor, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő EVAT Zrt. egy telefonos alkalmazás, az Eger App fejlesztésébe kezd.

A városi holdingnak a Fidesz és „ellenzéki” közgyűlási szövetségesei által még 2022-ben pozícióba jutatott vezetése erről egy szóval sem tájékoztatta a tulajdonos önkormányzatot.

A kivitelező Digitális Kutatások Intézete Kft-vel kötött szerződésben a cégadatokat nem tüntették fel, a cég székhelyeként megjelölt cím a valóságnak nem felelt meg, valamint a cég a szerződés megkötésének időpontjában adótartozás miatt végrehajtási eljárás alatt állt – emlékeztet az alpolgármester.

Tavaly februárban arról is írtunk, hogy az EgerApp fejlesztésével megbízott cég tulajdonosa pontosan ugyanaz a Capital Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt., mint az Fidesz egri szócsöveként ismert EgerHírek kiadójának.

Mindezek ellenére az EVAT Zrt. előlegként 7.391.400 forintot átutalt a megbízott cégnek.

Később a holding igazgatósága egy határozattal az applikáció fejlesztését leállította, az alkalmazás nem készült el, jelenlegi állapota szerint használatra nem alkalmas.

Önnek van már EgerAPP-ja? Nem is lesz, pedig 10 millió forintunkba került

 

Mindezen „rendkívül gyanús gazdasági eseménysorozat” miatt Eger város vezetése büntetőfeljelentést tett még tavaly – írja Farkas Attila.

A rendőrség bűncselekmény hiányában lezárta a nyomozást, ám a múlt héten az ügyészség ezt a határozatot hatályon kívül helyezte és az eljárás folytatását rendelte el. Az indoklás szerint, a törvényes és megalapozott döntés meghozatala érdekében további eljárási cselekmények végrehajtása indokolt.

Facebook
Email