Szerdán megelevenedik a kömlői múlt a könyvtárban

A Bródy Sándor Könyvtárban szerdán mutatják be Gyulavári Andrásné: Bölcsőtől a sírig – Kömlői mindennapok Neufeld József optikáján keresztül című kötetét.

A november 16-án 16:30-kor kezdődő esemény moderátora Tatár Gabriella, közreműködik F.Molnár Gabriella és az Egri Csillagok Népdalkör tagjai. A bemutató 16.00 órakor kezdődik a Böngészőben.

„Az albumot lapozgatva szinte elém tárul minden, ami a múlt emlékeit hordozza. Rácsodálkoztam a régi ismerős arcokra, melyek nem csak a pillanatot mutatják be, de mindegyik mögött meghúzódik egy történet. Ezek a történetek csodás emlékek formájában jönnek elő. A jóízű beszélgetések, a vidám sztorizások, amelyek az apró házak előtti kispadokon születtek. (…) Ez a könyv csak töredékét mutatja be annak a hagyatéknak, melyet Neufeld József hagyott az utókorra. Kis fekete gépével a nyakában ott volt minden eseménynél, megörökítette vele egy falu mindennapjait, a bölcsőtől a sírig. Benne rejlik emberszeretete és a faluja iránt érzett tisztelete” – írja a szerző.

(Fotó: Indafotó/jojojoj)

Facebook
Email