Ragaszkodik székéhez a képviselők többsége, nem oszlik a Közgyűlés

Csütörtöki ülésén a testületnek elsőként önmaga feloszlatásáról kellett döntenie, de Pápai Ákos indítványát napirendre sem vették.

A testület feloszlatását a Mi Hazánk képviselője, Pápai Ákos javasolta. Ezt már az előző ülésen bejelentette, ahol elmondta: az egri közélet színvonala mélypontra süllyedt, egymás után jelennek meg a sajtóban a botrányos ügyek.

„Lassan egy vidéki tébolydának tűnünk a ország szemében”

– fogalmazott.

Megjegyezte: tudja, hogy számos képviselő számára „tragédiával érne fel” egy időközi választás, hiszen a legfrissebb népszámlálási adatok szerint a város lakossága 50 ezer fő alá csökkent, így 12 helyett csak 10 egyéni választókerületi, 5 helyett csak 4 kompenzációs mandátum osztható ki. Tehát biztos, hogy egy új választás után mindenki nem őrizheti meg helyét.

Pápai Ákos szerint azonban így is vállalni kell a megmérettetést, mert a Közgyűlés jelenlegi állapotában képtelen ellátni a feladatait.

A városvezetés korábban kétszer is kezdeményezte a Közgyűlés feloszlatását, de a képviselők ehhez nem járultak hozzá. Mirkóczki Ádám Páoai Ákos indítványát is támogatásáról biztosította.

A fideszes Bódi Zsolt azonban csütörtöki ülés elején javasolta, hogy vegyék le a napirendről az önfeloszlatást.

mert véleménye szerint egy évvel az önkormányzati választások előtt ez felesleges lépés volna.

Pápai Ákos válaszában arra hívta fel a figyelmet:

a jelenlegi helyzet sokak számára kényelmes, hiszen a kialakult „kaotikus állapotokért” mindenki másra terelheti a felelősséget. Ennek a helyzetnek a fenntartása azonban biztosan nem szolgálja a város érdekét – mutatott rá.

A képviselők többsége azonban nem így gondolta, a javaslatot levették a napirendről.

Facebook
Email