Oroján ordas hazugsággal bukott le a munkásszálló ügyében

Tavaly még leszavazta, amit ma számon kér a városvezetésen.

Komoly felzúdulást keltett Lajosvárosban a Galagonyás utcába tervezett munkásszálló. A beruházó eredetileg két évvel ezelőtt egy lakóparkot akart ide felhúzni, ám ehhez a külterületi gazdasági övezetet belterületi lakóövezetté kellett volna átminősíteni. Ehhez az önkormányzat akkor nem járult hozzá. A tulajdonos azonban jogi kiskaput keresve most egy munkásszálló építésére nyújtott be engedélykérelmet.

Így szeretnék megkerülni a város állásfoglalását, ehhez ugyanis – legalábbis a tulajdonos jogértelmezése szerint – nem szükséges az átsorolás.

Az engedélyezésről csak a Kormányhivatalnak kell döntést hoznia.

A közelben azonban több lakóingatlan is található, az itt élők közül pedig sokan nem szeretnének egy munkásszállót a szomszédságukba. Ezt a szerdai, helyszínen tartott tiltakozáson is többen elmondták, hangsúlyozva, hogy nem akarnak idegeneket, külföldi migránsokat a környékre.

Az egri közéletben ritkán látott konszenzus alakult ki a kérdésben, a Közgyűlés csütörtöki ülésén minden hozzászóló hangsúlyozta: elutasítja a beruházást. Így nyilatkozott Oroján Sándor is.

Ám a bukott egykori fideszes frakcióvezető ezúttal is képtelen volt megállni, hogy ne valótlanságokra épülő vádaskodásra használja fel az ügyet.

Felszólalásában számon kérte a városvezetésen és az illetékes bizottságon, hogy miért nem minősítették át korábban belterületi lakóövezetté a környéket, amellyel szerinte most útját lehetne állni a nem kívánt beruházásnak.

Minczér Gábor alpolgármester azonban arra emlékeztetett: Oroján 2023-ban NEM-el szavazott, amikor ez az elképzelés a testület elé került.

A környék átsorolásáról szóló közgyűlési szavazás 3023.06.22-én

 

Hozzátette: az átsorolást ő sem támogatta és ma sem tartja jó megoldásnak, hiszen eleve kevés a városban a gazdasági övezet, és a környéken sok zajos üzem működik, így eleve nem igazán alkalmas a nyugodt lakhatásra. Oroján Sándor azonban most úgy tesz, mintha neki ehhez a döntéshez semmi köze nem lett volna, ezzel „ismét önmagát hazudtolja meg”.

Az alpolgármester ugyanakkor megerősítette, amit kedden lapunknak is leszögezett:

a városvezetés határozottan ellenzi a munkásszálló létesítését, és mindent meg fog tenni, hogy meggátolja ezt.

Farkas Attila alpolgármester a szerdai megmozduláson hangsúlyozta: „Nekünk, választott képviselőknek kutyakötelességünk, hogy a helyben élő emberek véleményét képviseljük, ne a magántőke érdekeit”.

Az ügyhöz a Közgyűlés minden tagja így állt hozzá, egyedül Oroján Sándor volt képtelen arra, hogy a vádaskodás és hazudozás helyett a megoldást keresse.

A politikus a közgyűlésen világosan bebizonyította, hogy Eger „független civil” jelöltként is pontosan ugyanarra számíthat tőle, mint a kormánypárt egykori, hírhedt erős embereként. A pártállás változott, a jellem nem.

Facebook
Email