Most akkor ki is a Kutyapárt egri polgármester-jelöltje?

Azért ezt így két héttel a választások előtt egy viccpártnak is el kéne döntenie.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt előtt álló nagy kihívás országszerte, hogy mindenből poént gyártó, vidám, de politikai súllyal alig rendelkező társulatból komolyan vehető politikai erővé szeretnének válni. Nos, ez Egerben egyelőre nem nagyon sikerül.

A kutyák polgármester-jelöltje eredetileg Tarjáni Kristóf volt, ám őt április elején Domán Dánielre cserélték le. A párt központi Facebook-oldalán meglehetősen szűkszavúan indokolták a gyors váltást: „Úgy tűnik, a jelenlegi polgármester célzottan tőle tagad meg közérdekű adatokat, amiből rögtön látszik is, mennyire tartják őt veszélyes ellenfélnek”.

Az új jelölt képességeiről, hozzáértéséről, vagy programjáról egy szót sem írtak. Tehát úgy látszik, egyszerűen azért ejtették Tarjánit, mert őt nem tekintették elég „veszélyes ellenfélnek”, Dománt viszont igen.

Nos, ezek a vérmes remények nem igazán váltak valóra. Az elmúlt két hónap közvéleménykutatásai arról tanúskodnak, hogy Domán teljesen esélytelen a győzelemre, támogatottsága a 10 százalékot sem éri el. Az egri kutyapártos közösségben viszont a külsős jelölt beejtőrnyeztetése többek számára visszatetsző lehetett.

Legalábbis erre utal az, hogy városszerte megjelentek olyan plakátok, amelyek szerint az MKKP polgármesterjelöltje még mindig Tarjáni Kristóf.

Választási kampányanyagokat a szabályok szerint csak április 20-a után lehetett kiragasztani, ekkor viszont már Domán volt a Kutyapárt hivatalos egri jelöltje. Valakik tehát Tarjáni hivatalos visszaléptetése után helyezhették ki ezeket a plakátokat.

Tarjáni Kristóf egyébként a Facebook-oldalán úgy határozza meg megát, mint „a Magyar Kétfarkú Kutya Párt expolgármesterjelöltje Egerben”. Ez persze lehet a szokásos kutyapártos abszurd humor, de nem nehéz belelátni némi keserű iróniát sem. Egy viccpárt esetében ezt nehéz megfejteni, talán nem is kell. De azt azért nem ártana eldönteniük, hogy akkor most ki is a valódi polgármester-jelöltjük?

Mert, ha esetleg Domán csak a budapesti pártvezetés és nem a helyi kétfarkúak közösségének akaratából lett hirtelen a jelöltjük, az elég rossz poén lenne.

Az pedig még rosszabb vicc, ha a magát a korrupció elleni küzdelem élharcosának hirdető Domán a legkorruptabb egri politikus, Oroján Sándor kamucivil egyesületével egyeztet titokban.

Márpedig nehéz másra következtetni abból a napokban napvilágot látott fotóról, amelyen a Kutyapárt polgármesterjelöltje és hajdúhegyi képviselőjelöltje, saját választókörzeti ellenfelével, Ábry Zoltánnal (Oroján jelöltjével) kávézgat a kampány kellős közepén. 

Domán Dániel Orojánékkal egyeztet a kampányban?

 

Facebook
Email