Domán Dániel Orojánékkal egyeztet a kampányban?

A „korrupció rettenhetetlen üldözője” a legkorruptabb egri politikussal játszik össze?

A Kutyapárt polgármesterjelöltje a bukott fideszes frakcióvezető képviselő-jelöltjével találkozott titokban – írja a legnagyobb helyi Facebook-csoport, az „Egerben hallottam” adminja, Selim Etkar, amit saját oldalán is megosztott.

A posztban közölt képen Domán Dániel és hajdúhegyi „ellenfele”, Oroján Sándor”civil” szervezetének jelöltje, Ábry Zoltán láthatóak egy vendéglátóhelyen.

 

Hogy miről beszéltek, nem tudni, ám azért az meglehetősen ritka, hogy a kampány hajrájában két, elvileg egymással szemben induló jelölt kedélyesen kávézgasson. Pláne, ha arra gondolunk, Domán milyen lánglelkű szigorúsággal üldözi a „korrupciót” Egerben.

Persze a dolog úgy már némileg érthetőbbé válik, ha arra is emlékszünk:

a kutyapártos jelölt kizárólag a városvezetésen kéri számon az átláthatóságot futószalagon gyártott adatigénylésekkel, a gyanús ügyekbe derékig süllyedt, Oroján emberei által vezetett EVAT-hoz egy bíráló szava sincs.

Vagy Mirkóczki, vagy a Fidesz

Az egri ellenzéki szavazóknak a pártjelöltek meglehetősen gyenge minőségű felhozatalán túl az egyszerű matematika alapján is érdemes alaposan megfontolniuk, hova húzzák az ikszet június 9-én.

A közvéleménykutatási adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a polgármesterválasztás Mirkóczki Ádám és a fideszes Vágner Ákos között fog eldőlni.

Minden más jelölt – beleértve az ellenzéki összefogás jelöltjét, Pál Györgyöt és Dománt is – messze le vannak maradva mögöttük, így teljesen esélytelenek.

 

Ellenzéki szempontból a rájuk eső voksok tökéletesen elveszett szavazatok (polgármesterjelöltek esetében még pártjuk kompenzációs listáját sem erősítik).

A képlet tehát alaposan leegyszerűsödött: aki nem Mirkóczkira szavaz, akaratlanul is a Fidesz visszatérését segíti Eger élére.

Mirkóczki és Vágner fej-fej mellett, a többi jelölt esélytelen

Facebook
Email