Mirkóczki Zita egy fillért se fizetett a fakivágásért, Orojánék mégse kiáltottak botrányt

Oroján Sándor és médiaszócsövei „botrányt” kiáltottak a polgármester „fakivágási ügye” kapcsán, miközben Mirkóczki Zita is hasonló munkálatokért egy fillért sem fizetett.

A legutóbbi közgyűlésen ismét megszavazta a többség a Városgondozás Eger Kft ügyvezetőjének, Juhász Gézának a leváltását. A döntést többek közt azzal indokolták, hogy a cég „áron alul” vágott ki és szállított el egy fát a Mirkóczki Ádám kertjéből.

„Százmilliókról van szó!” Ezért akarják leváltani Juhász Gézát

A polgármester egyébként a munkálatokra szabályosan árajánlatot kért, rendelést adott le, majd a számlát kiegyenlítette, az így kinyert tűzifát pedig jótékony célra ajánlotta fel.

Az első állítás még az volt, hogy a polgármester nem is fizetett a fakivágásért, erről azóta jogerős bírósági ítélet mondta ki, hogy hazugság.

Most azonban kiderült, hogy volt olyan eset, amikor a Városgondozás valóban teljesen ingyen vágott ki és szállított el fát – méghozzá Oroján közgyűlési szövetségese, Mirkóczki Zita kertjéből.

Minczér Gábor alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: megkérte a céget, számoljanak be róla, hogy más képviselők is fordultak-e hozzájuk a polgármesteréhez hasonló kéréssel. Ennek nyomán derült ki, hogy Mirkóczki Zita 2021 decemberében levélben kérte a céget, hogy vágják ki és szállítsák el, a saját ingatlanján álló fenyőt, amelyet a Szilágyi Erzsébet Gimnázium számára ajánlott fel karácsonyra.

A munkálatokért a dokumentumok tanúsága szerint egyáltalán nem fizetett.

„Úgy is fogalmazhatnánk, hogy Mirkóczki Zita részben közpénzen jótékonykodott” – fogalmazott az alpolgármester. Megjegyezte: Sós Tamás közgyűlési képviselő is hasonló kéréssel fordult a Városgondozáshoz, ő azonban állta a költségeket.

Ugyanakkor Minczér Gábor hangsúlyozta: szerinte Mirkóczki Zita „fakivágási ügye” „abszolút érthető és akceptálható történet”, amelyben ő komoly kivetnivalót nem lát, hiszen jótékonyság célról volt szó. Felháborítónak inkább Orojánék kettős mércéjét látja, amelynek jegyében Juhász Géza leváltását követelték egy majdnem tökéletesen ugyanilyen fakivágás miatt. A különbség persze annyiban nem hanyagolható el, hogy a polgármester fizetett a munkálatokért, a képviselő asszony viszont nem.

„Ha az egyik ügyben farkast kiáltunk, akkor a másikban is tegyük ezt, vagy egyikben sem”

– fogalmazott az alpolgármester.

Hozzátette: különösen visszás, hogy Mirkóczki Zita a legutóbbi közgyűlésen maga is a „fakivágási botrányra” hivatkozva követelte Juhász Géza távozását. A képviselő asszony azzal is megvádolta a Városgondozást, hogy az ő körzetében nem látja el a feladatait. Ezzel szemben Minczér Gábor fényképekkel alátámasztva bizonyította, hogy a hiányolt munkálatokat valójában elvégezték.

 

Posted by Mirkóczki Ádám on Wednesday, February 22, 2023

 

Minczér Gábor megjegyezte: a polgármester kertjében tavaly tavasszal végzett munkáltokból Orojánék érdekes módon csak októberben kreáltak botrányt. Úgy véli, az ügyet „betárazták”, hogy elővehessék akkor, amikor valamilyen számukra kínos történet kerül napvilágra. Ezt látszik alátámasztani, hogy a „fakivágási botrány” akkor jelent meg a hozzájuk közeli sajtóban, amikor Minczér egy sajtótájékoztatón először számolt be Gay Krisztina, a városi médiacég volt vezetőjének gyanús foglalkoztatásáról az EVAT-nál. (Az ügyben a napokban több feljelentés is született, sőt egy bírósági végzés azt is kimondta, hogy az alpolgármester bejelentésével nem sértett személyiségi jogokat.)

Hozzátette: a „Banánhéj-koalíció” hasonlóan járt el most is, amikor a Városfejlesztési Kft-nél kipattant korrupciós botrányról próbálják elterelni a figyelmet a nem létező „megfigyelési üggyel”.

Orojánék saját botrányaikról akarják elterelni a figyelmet a „megfigyelési üggyel”

(Fotó: Eger Város Hivatalos Facebook Oldala)

Facebook
Email