Orojánék saját botrányaikról akarják elterelni a figyelmet a „megfigyelési üggyel”

Ami valójában nem is létezik – írja keddi közleményében a polgármester.

„Oroján Sándortól tudjuk, hogy számukra az egri adófizetők pénzének ellopása csak banánhéj, a törvények be nem tartása csak apróság és nem ügy” – emlékeztet Mirkóczki Ádám.

Az utóbbi napokban az Oroján Sándorhoz és „ellenzéki” szövetségeseihez közel álló egri portálokon felháborodott cikkekben írtak arról a „megfigyelési ügyről”,

amely lényegében annyiból áll, hogy a Közgyűlés nyilvános ülésein a képviselőket hátulról is lefotózták.

A polgármester szerint Orojánék a közgyűlési „megfigyelés” ügyét „valódi botrányaikról való figyelemelterelésre” találták ki.

Ezúton is felhívjuk az Oroján Sándor és Mirkóczki Zita vezette Banánhéj-koalíció figyelmét, hogy Egerben „megfigyelési-ügy” nem létezik

– szögezi le Mirkóczki Ádám.

Hozzáteszi: a közgyűlés a törvény értelmében nyilvános. Ezen nyilvános üléseken képi és hangfelvételek készülnek. A sajtó munkatársai és minden jelenlévő szabadon készíthet felvételeket.

Azt, hogy mely képviselő milyen dokumentumokat nyit meg az önkormányzat tulajdonát képező laptopokon, telefonokon, az kizárólag a képviselők felelőssége – jegyzi meg.

„Az elmúlt napokban a közösségi média platformjain valamint a sajtóban az általuk elkövetett törvénysértések figyelemeltereléseként megfogalmazott vádak alaptalanok, csupán légből kapott rágalmazások.”

– írja a polgármester.

Hozzáteszi: az önkormányzat részéről a közgyűlésen készült fotókhoz való hozzáférést nem akadályozták, ezáltal a képviselők meggyőződhettek arról, hogy

„telekommunikációs eszközeik fotózása nem történt és nem is történik”.

(Fotó: Eger Város Hivatalos Facebook Oldala)

Facebook
Email