Már házkutatást is tartott a rendőrség az EVAT-nál

A Katona téri parkolóház eltűnt dokumentációját kereshették. Egyre nagyobb a zűrzavar és egyre sűrűsödnek a kérdőjelek a cég körül.

A Szűcs Tamás vezérigazgatóval történt előzetes egyeztetés után a rendőrség nyomozó munkatársai kiszálltak a cég Zalár utcai székházába, ahol az előzetesen megbeszélt egyeztetésen túl azonnali, helyszíni házkutatást tartottak – derül ki az EVAT keddi közleményéből.

Az Egri Ügyek úgy tudja, a hatóságok Szűcs magánlakását is átkutatták.

Hogy pontosan milyen ügyben tartották házkutatást, azt sem a hatóságok, sem az EVAT nem közölte. Ám az elég valószínűnek látszik, hogy

a rendőrök a Katona téri parkolóház eltűnt dokumentációját kereshették.

Ennek kapcsán  Mirkóczki Ádám január 6-i sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Szűcs Tamás májusban került az EVAT élére, miután a Fidesz és a vele együttműködő “ellenzéki” képviselők szavazataival leváltották a cég vezetését. Korábban azonban az önkormányzat Vagyongazdálkodási Irodáját vezette, s így ő volt felelős a parkolóház ügyeinek intézéséért is. Amikor innen az EVAT vezérigazgatói székébe távozott,

“a Katona téri parkolóház dokumentációja szőrén-szálán eltűnt”

– mutatott rá a polgármester.

Hozzátette: az átadás-átvétel után az ügyben ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek. “Én Szűcs Tamás helyében nem aludnék nyugodtan” – fogalmazott három és fél héttel ezelőtt Mirkóczki Ádám.

Mirkóczki: másfél milliárdot vett volna ki az egriek zsebéből a parkolóház szerződése

Lapunk megkeresésére a polgármester elmondta: természetesen neki sincs konkrét információja arról, hogy pontosan milyen ügyben tartottak házkutatást az EVAT-nál, ám ő is valószínűnek tartja, hogy a parkolóház dokumentációját keresték.

Leszögezte: Szűcs Tamás állításaival szemben ezek az iratok nincsenek a Városházán, mert azokat az EVAT vezetője soha nem adta át nekik. Megjegyezte: azok a sajtóorgánumok, amelyek azt állítják, hogy a dokumentáció a polgármesteri hivatalban fellelhető, hazudnak, ezzel kapcsolatban pedig a szükséges jogi lépéseket meg fogják tenni.

„Ez a hazugság már csak azért is abszurd, mert, ha ezek a papírok itt vannak a Városházán, akkor lényegében önmagunk ellen tettünk volna feljelentést.”

– mutat rá Mirkóczki Ádám.

Nem az ez egyetlen kétes ügy

Az EVAT körül szinte napról napra növekszik a zűrzavar és sűrűsödnek a kérdőjelek. Minczér Gábor alpolgármester január 10-i sajtótájékoztatóján rámutatott: a közelmúltban

két ügyben is lezárult a belső vizsgálat a cégnél, s a szakemberek komoly szabálytalanságokat tártak fel.

A szakemberek a strand takarítási feladatait végző (mindössze hat nappal korábban alapított) céggel kötött szerződés, illetve Gay Krisztina, az egri tv volt főszerkesztőjének EVAT-os alkalmazása kapcsán találtak súlyos visszaéléseket.

A belső vizsgálat során felmerült a hűtlen kezelés, az okirathamisítás, a hivatali hatalommal való visszaélés és a színlelt szerződés lehetősége is így a városvezetés feljelentést tett az ügyben

– mutatott rá Minczér Gábor.

Súlyos visszaélésekre bukkantak az EVAT-nál

 

Facebook
Email