Már az országos sajtó is az egri Fidesz feloszlatásáról ír

A kormánypárt választmánya hamarosan kimondhatja egri szervezetük feloszlatását – értesült a 24.hu.

A portál kérdésére Pajtók Gábor országgyűlési képviselő, választókerületi elnök nem kívánta kommentálni az értesülést. A politikus csupán annyit nyilatkozott: ez a párt belügye, vannak belső szabályzataik, és most is minden „úgy fog történni, ahogy azt ezek a szabályzatok meghatározzák”. A városban december eleje óta az a szóbeszéd járja, hogy Pajtók hivatalos úton kezdeményezte a feloszlatást.

Korábban mi is írtunk arról, hogy a parlamenti képviselő és a fideszes közgyűlési frakciót vezető Oroján Sándor között az elmúlt időszakban elmérgesedett a viszony. Augusztusban Pajtók egy Facebook-bejegyzésben egyenesen azzal vádolta meg Orojánt, hogy

“elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával.”

A végleges kenyértörést valószínűleg a elkerülő út körüli huzavona eredményezte. Az út nyomvonala körül hónapok óta heves viták dúlnak, s ennek során Oroján – az elvileg „ellenzéki” momentumos Keresztes Zoltánnal karöltve – kampányt kezdett a nyomvonal megváltoztatása mellett. A két politikus tevékenységét Mirkóczki Ádám polgármester „felelőtlen politikai gazemberségnek” nevezte, de a több tízmilliárdos állami beruházás hátráltatása az utolsó csepp lehetett Pajtók poharában is.

A konfliktus egyik jele lehet, hogy amióta tavaly nyáron a parlamenti képviselő a választókerületi szervezet élére került, a fideszes összejöveteleknek, sajtótájékoztatóknak korábban rendszeresen otthont adó Polgárok Házában az egri Fidesz frakciója egyszer sem tartott (tarthatott?) rendezvényt.

A jelek szerint viszont Orojánék most már a Pajtók által szervezett alkalmakon is nem kívánatos személynek számítanak. Legalábbis erre utal, hogy a Polgárok Házában az országgyűlési képviselő által tartott adventi rendezvényről közzétett videón egyetlen egri kormánypárti frakciótagot sem véltünk felfedezni. Ha esetleg jelen is voltak, Pajtók Gábor nem tartotta fontosnak (vagy épp kívánatosnak), hogy ennek nyilvános nyoma legyen.

A 24.hu azt írja, Pajtók és Oroján

személyesen is összeszólalkozott a Dobó téren tartott adventi gyertyagyújtás alkalmával.

Úgy tudjuk, Pajtók Gábor felesége, az Eszterházy Károly Egyetem rektora, Dr. Tari Ilona kérte ki magának, hogy egy színpadon legyen Oroján Sándorral. Pajtókné és Oroján végül a lehető legtávolabb állt egymástól a rendezvény során.

Az egri szervezet feloszlatásáról a fideszes frakcióvezető sem kívánt nyilatkozni a 24.hu-nak. Egy korábbi telefonbeszélgetés során annyit mondott, hogy a szervezet feloszlatásáról még nem kaptak írásos döntést – írja a portál.

Facebook
Email