Kérdezzen a minisztériumtól az elkerülő útról

Az Építési és Közlekedési Minisztérium lakossági tájékoztatót tart kedden az egri elkerülő út előkészítési munkálatairól.

A rendezvényen jelen lesz Nagy Bálint, közlekedésért felelős államtitkár és Pántya József, útépítési beruházásokért felelős helyettes államtitkár is – derül ki a minisztérium közleményéből.

A tájékoztatóra március 28-án, kedden 18.00 órától a Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Rendezvényközpontjában (Bartók Béla tér 4.) kerül sor.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium Eger tehermentesítése érdekében végzi az Eger elkerülő út fejlesztésének előkészítését. A tervezés során feladat az elkerülő út városi (helyi) úthálózathoz való csatlakozásainak, illetve az érintett országos közutak, valamint a 24. sz. főút közvetlen kapcsolatának megteremtése is, az ütemezett megvalósítás lehetőségének biztosításával – írja a minisztérium.

A tanulmányterv és környezeti hatástanulmány elkészítése kapcsán az Építési és Közlekedési Minisztérium a szakmai alapszabályainak figyelembevétele mellett a lakosság széles körű tájékoztatását, bevonását, a feladat társadalmasítását, az érintettekkel való folyamatos kapcsolattartást kívánja megvalósítani, hogy ez az Eger számára fontos fejlesztés valóban tükrözze a közösség szükségleteit, igényeit, és ezzel egy szélesebb körű elfogadottsággal bíró nyomvonal alakulhasson ki – áll a közleményben.

A tájékoztatón lehetőség nyílik a tervezési feladathoz kapcsolódó kérdések megvitatására, illetve bemutatják a kidolgozott nyomvonalváltozatokat is.

A minél szélesebb tájékoztatást és egyeztetést szolgálja az elkerülő út honlapja és Facebook oldala is.

Másfél héttel ezelőtt jelentette be Pajtók Gábor, választókerület országgyűlési képviselője egy portál indulását, amelyen megtekinthető  a tervezők által a beérkezett észrevételek figyelembe vételével alkotott újabb alternatív nyomvonala is.

Megvan a megoldás? „Köztes nyomvonal” tervét tette közzé Dr. Pajtók Gábor

 

 

Facebook
Email