Képtelen beletörődni a Fidesz a parkolóház-mutyi kudarcába

A júniusi közgyűlés után most a Városgazdálkodási Bizottság ülésén álltak ki az egriek helyett a parkolóház tulajdonosa mellett a „Banánhéj-koalíció” tagjai.

„Szürreális két órát és egyben szekunder szégyent éltem át folyamatosan, ahogy az Orosz Ibolya vezette banánhéj-tagok megpróbálták “csuklóztatni”, vizsgáztatni a Pricewaterhouse (PWC) bizottsági ülésen megjelent szakemberét, aki prezentálta az általuk készített 80 oldalas értékelést a Katona téri parkolóházról”

– írja Facebook-bejegyzésében Mirkóczki Ádám.

A világszerte elismert pénzügyi elemző cég által készített elemzésnek köszönhető, hogy a Közgyűlés legutóbbi ülésén a többség végül kénytelen volt hatályon kívül helyezni azt a korábbi döntést, melynek értelmében az önkormányzat bruttó 1,2 milliárd forintért vehette volna meg a Katona téri parkolóházat.

A szerződéstervezetet a város háta mögött a fideszes Csetneki Attila tárgyalta le a tulajdonossal, a Közgyűlés, vagy bármilyen más döntéshozó szerv felhatalmazása nélkül.

A Fidesz titkos alkut kötött a Parkolóház tulajdonosával, ami nagyon sokba fog kerülni

Az önkormányzat megbízásából készült szakvélemény szerint viszont a parkolóház valós piaci értéke sokkal alacsonyabb, mint a határozatban szereplő összeg. A cég több féle módszertannal több féle értéket állapított meg.

A legmagasabb összeg is mindössze 442 millió forint, ám tisztán piaci szempontok mentén, befektetésként alig több mint 20 milliót ér a létesítmény.

A polgármester szerint a fideszesek valósággal „sokkot kaptak”, amikor szembesültek ezzel a dokumentummal.

Mirkóczki Ádám a közgyűlés után „szánalmasnak és önleleplezőnek” nevezte, hogy a több órás vita során egri érdekek képviseletére felesküdött fideszes képviselők, „gyakorlatilag minden felszólalásukban a tulajdonos érdekeit védték”.

Lesokkolta a Fideszt, hogy nem jött össze a parkolóház-mutyi

A Fidesz és „ellenzéki” szövetségesei a Városgadálkodási Bizottság keddi ülésén ott folytatták, ahol a testületi ülésen abbahagyták.

„Akadékoskodtak, kötekedtek, a cég tulajdonosi hátteréről kimutatott eredményüket vitatták a szakmai módszerük kétségbe vonásával, az önkormányzat által megrendelt elemzés hátteréről faggatóztak stb, csak azzal nem foglalkoztak, ami a lényeg: Eger anyagi, vagyoni védelme” – fogalmaz a polgármester.

Mirkóczki Ádám szerint „döbbenetes”, hogy

„az “egri képviselők” egy budapesti cég érdekében léptek fel, annak anyagi vágyálmát szajkózva és még csak véletlenül sem szólaltak fel az egri önkormányzat, az egri emberek adóforintjait védelmezve.

Hozzáteszi: ha ezeken a politikusokon múlt volna, „egy olyan gazdasági béklyóba kötik Egert, amelyből egy évtized alatt sem jöttünk volna ki”.

„A Banánhéj-koalíciónak pedig ne feledjük majd a tevékenységét, már “csak” egy év…”

– jegyzi meg Mirkóczki Ádám.

Facebook
Email