Kávézó nyílik a Civil Házban

146 négyzetméteres összterületű családbarát, akadálymentesített vendéglátóhely várja az egrieket és a turistákat.

„Minden terv és minden álom annyit ér, amennyi abból megvalósul”– mondta Mirkóczki Ádám polgármester a ma már Civil Házként működő volt Helyőrségi Klub épületében elkészült HEMO Kávézó átadásán.

Az önkormányzat a “Belvárosi terek komplex megújítása” című projekt megvalósításához 2 177 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, melyen felül a sikeres megvalósításhoz mintegy 2 milliárd forint el nem számolható önerőt biztosított.

A projekt célja a belváros közterületeinek, jelenleg hasznosítatlan vagy alulhasznosított, leromlott műszaki állapotú épületeinek megújítása volt a tömbbelsőkkel együtt.

A 2016-ban indult és a tavalyi év végén zárult beruházás-sorozat eredményeként megújult az Eszterházy tér, a Hatvani kapu tér, a Kossuth Lajos utca zöldfelülete és utóbbi esetében ezen kívül a parkolók egy része, illetve az utcabútorok, elkészült a Bródy Sándor Könyvtár és a volt Helyőrségi Klub főépületének rekonstrukciója, illetve felújították az Erzsébet udvart és a Bajcsy tömbbelsőt is.

A projekt részeként most végéhez ért a volt Helyőrségi Klub udvari szárnyában a HEMO Kávézó kialakítása, melynek az volt a célja, hogy a sokáig üresen álló, hasznosítatlan, leromlott műszaki állapotú épület megújuljon.

A beruházás eredményeként az önálló működés biztosításával egy akadálymentesített, 146 négyzetméter nettó összterületű családbarát kávézót alakítottak ki a hozzá tartozó 84 négyzetméteres terasszal.

Ez az épületrész szervesen kapcsolódik a főépülethez, ezáltal bővíti és kiszolgálja majd az abban működő szolgáltatásokat, szervezeteket. A kávézó ellátott az üzemeltetéshez szükséges kiszolgáló terekkel, így irodával, dolgozói öltözővel, vizesblokkal és emellett kialakítottak egy minden igényt kielégítő, korszerű gépekkel ellátott eladóteret is.

Ez az  épületrész szervesen kapcsolódik a főépülethez, ezáltal bővíti és kiszolgálja majd az abban működő szolgáltatásokat, szervezeteket. A kávézó ellátott az üzemeltetéshez szükséges kiszolgáló terekkel, így irodával, dolgozói öltözővel, vizesblokkal és emellett kialakítottak egy minden igényt kielégítő, korszerű gépekkel ellátott eladóteret is.

 

A polgármester kiemelte: azokat a minimum igényeket, melyeket 2019 végén, 2020 elején fektettek le, sikerült megvalósítani, ennek a részeredménye a kávézó is.

„Minden adott ahhoz, hogy újra élettel és tartalommal teljen meg az épület, ahol minőségi időt tölthetnek el az oda látogatók”

– fogalmazott Mirkóczki Ádám.

Minczér Gábor alpolgármester elmondta:

„Hosszú, akadályokkal teli munka áll mögöttünk, hiszen ez is egy örökölt projekt, aminek megvalósítása során rengeteg problémával szembesültünk.”

De végre elkészült és bízunk benne, hogy a Civil Ház épületének hátsó, udvari szárnya újra megtelik élettel és kedvelt, jó hangulatú közösségi hellyé válik Eger lakosai számára”.

Hozzátette: a város stagnálásáról szóló szóbeszédek alaptalanságát jól mutatja, hogy többek között
Facebook
Email