Ismét meghirdették a Senator-házat

A legendás egri vendéglátóhely üzemeltetésére nyílt versenyeztetési eljárás keretében lehet pályázni.

Az ingatlant következő feltételekkel adja bérbe az önkormányzat

  • elvárt legalacsonyabb éves nettó bérleti díj: 21.470.400,- Ft
  • bérlet időtartama: 10 év
  • Licitálás ideje: 2023. június 21. 10.00 óra
  • Licitálás helye: Polgármesteri Hivatal II. tárgyaló (3300 Eger, Dobó ét 2.)
  • Licitlépcső: 10 000 Ft

A részletes ajánlati felhívás a város honlapján olvasható. A nyílt versenyeztetési eljárással kapcsolatban érdeklődni lehet Eger MJV Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Irodáján a +36 36 523-730 telefonszámon.

A Senator-házra korábban már sikertelenül kerestek új üzemeltetőt, a Közgyűlés döntésének értelmében most alacsonyabb minimális bérleti díjért hirdetik meg.

Az ikonikus vendéglátóhely jelenlegi bérlői év elején jelentették be, hogy idén már nem tudnak kinyitni. A bezárás komoly közéleti vitát váltott ki, melynek során a Fidesz a városvezetést okolta a történtekért. Minczér Gábor alpolgármester azonban emlékeztetett: A Senator-házat üzemeltető Cseh-házaspár már 2020-ban megkereste az önkormányzatot azzal, hogy szeretnék megvenni az ingatlant, mert a járvány közepette így látták hosszú távon biztosnak a vendéglátóhely jövőjét. A város vezetése nyitott volt a kezdeményezésre, ám Oroján Sándor és társai „hazugságcunamit” indítottak útjára, azt állítva, hogy elkótyavetyélik az értékes épületet.

Az általuk csapott „politikai patália” és hisztérikeltés miatt azonban az ingatlan értékesítésére végül nem kerülhetett sor, „magunkra maradtunk a Cseh-házaspárral ebben az ügyben”

– mutatott rá Minczér Gábor.

Minczér Gábor: ezért zárt be valójában a Senator-Ház

A vendéglátóhely jövőjéről a márciusi közgyűlésen tárgyaltak, ahol kiderült: a fideszesek a Cseh-házaspárt „kamerák előtt megbecsült egri polgároknak, ikonikus helyszín létrehozójának nevezik”, a csütörtöki zárt ülésen mégis olyan döntést hoztak, amely „nem engedi ki őket a jelenlegi reménytelen helyzetből” – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

A polgármester azt javasolta, hogy a Senator-ház ingóságait a város vegye meg. A vásárlás mélyen áron alul történt volna, hiszen ezeknek a vagyontárgyaknak az értékét 20-30 millió forintra becsülik, az önkormányzat pedig 15 milliót fizetett volna értük.

Így olyan feltételekkel lehetett volna meghirdetni az üzemeltetési pályázatot, hogy ingatlan és az ingóságok is egy kézben vannak. Korábban a procedúra ennek hiányában fulladt kudarcba. A közgyűlési többség ezt elutasította.

Ráadásul a fideszes Orosz Lászlóné Ibolya javalatára a testület úgy döntött, hogy a hónapok óta zárva tartó helyiség bérleti szerződését addig nem bonthatják fel, ameddig új üzemeltetőt nem találnak a helyükre.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a Cseh-házaspárnak bevétel nélkül kell fizetnie a bérleti díjat a sikeres pályáztatás lefolytatásáig.

„A Senator-ház és a Cseh-házaspár addig volt fontos számukra, ameddig engem lehetetett ezzel támadni, utána a közgyűlési zárt ülésen megalázták őket. Én ezeknek a képviselőknek a nevében is szégyellem magam előttük” – fogalmazott a polgármester.

Nyilvánosan dicsérték, a zárt ülésen megalázták a Senator-házat működtető Cseh-házaspárt

Facebook
Email